Si algú no coneix el gènere de la defensa de torres, us en faig cinc cèntims ràpidament; consisteix que des d’un o diversos punts del mapa aniran apareixent monstres que seguiran un camí prefixat per intentar arribar al nucli mentre el jugador ha de construir defenses per protegir-lo. És important gestionar correctament els recursos (cada defensa té un cost) i estudiar la situació per escollir la defensa més adient segons el tipus de monstre i la ruta que seguirà.

GemCraft: Chasing Shadows (Armor Games – 2008)

Gràfics senzills per a un dels millors videojocs de defensa de torres del mercat, on la seva llibertat a l’hora de combinar diversos tipus de torres deixa al jugador mil maneres diferents d’afrontar cada nivell. Després de cada partida, el jugador guanya experiència i recursos que pot invertir en millorar les seves torres, obtenir avantatges passius o millorar la generació de recursos durant la partida.

Un sistema de progressió molt sòlid que encaixa a la perfecció amb la quantitat de nivells i graus de dificultat que ens presenta el joc. Un joc molt recomanable, però amb una corba de dificultat que puja ràpid; si ets novell en el gènere, et pot arribar a desanimar.

  • gemcraft chasing defensa de torres
  • defensa de torres
  • defensa de torres

Steampunk Tower 2 (Dreamgate – 2018)

Aquest joc canvia el plantejament habitual dels jocs de defensa de torres; en lloc de construir diverses torres al llarg de la ruta dels monstres, hi ha sempre una torre central on es situen les defenses i els monstres ataquen des dels laterals de la pantalla.

Tot i que la idea inicial és atractiva, després de jugar unes quantes partides el sistema es fa repetitiu. Cada nivell és la mateixa torre central i només canvien una mica les defenses o apareix algun enemic nou. Tampoc ajuda el fet que no es pugui construir durant la partida, limitant el paper del jugador a moure les defenses a dreta o esquerra segons el tipus d’enemic, així com que entre nivell i nivell hi hagin temps d’espera per a la generació de recursos.

I per acabar-ho d’adobar, el fet de tenir dos tipus de recursos (un de molt escàs) o que per algunes missions hagis d’esperar bastant, fa pensar en una mala adaptació per PC d’un joc freemium amb microtransaccions. En resum, Steampunk Tower 2 és un videojoc que no recomano.

  • defensa de torres
  • defensa de torres

Kingdom Rush (Ironhide Game Studio – 2014)

Un videojoc amb estètica cartoon, divertit i de mecàniques senzilles que segur que agrada tant als fans del gènere com als nouvinguts. Bàsicament, disposem de quatre torres diferents; cadascuna funciona millor contra un determinat tipus d’enemic. Aquestes torres les podem millorar i finalment escollir una especialització de les dues que permet cada tipus de torre.

A més a més, anirem augmentant el nostre planter d’herois (cadascun amb les seves característiques) i que podrem utilitzar en batalla per ajudar en la defensa. Com és habitual, entre nivell i nivell es poden millorar les torres amb el botí obtingut.

  • defensa de torres
  • defensa de torres