El hack & slash és un gènere que es caracteritza pels seus combats ràpids amb armes cos a cos, on és important tenir uns bons reflexos i executar els atacs i les esquivades en el moment precís. Alguns dels videojocs més emblemàtics els trobem a les sagues Devil May Cry, God of War i Bayonetta, però avui us vull parlar de tres videojocs no tan coneguts.

Stories: The Path of Destinies (Spearhead Games – 2016)

Aquest hack & slash ens conta la història en un format que, si bé ja s’ha vist en altres títols, no és l’habitual. El protagonista té el poder de repetir l’últim dia viscut, així que cada vegada que hi juguem podrem canviar les nostres decisions per descobrir nous camins i arribar a un final o altre.

No obstant això, aquest plantejament també té la seva pega. Haver de repetir cada cop els mateixos nivells se sent una mica pesat i un cop obtingut el final bo, no hi ha massa interès a seguir jugant per descobrir les vint i pico cloendes alternatives.

El combat és divertit i fluid, sense ser molt exigent ni demanar un timing perfecte. A més a més, a mesura que avança el joc, obtindrem noves habilitats, equip i experiència que faran el combat més variat, tot i que a partir de cert punt potser es torna massa fàcil.

Stories: The Path of Destinies està prou bé per passar una bona estona de relaxament, amb una història interessant mentre matxuquem el botó d’atac.

  • Hack & Slash videojoc stories path of destinies
  • Hack & Slash videojoc stories path of destinies

Hyper Light Drifter (Heart Machine – 2016)

Abans de tot, cal dir que Hyper Light Drifter és una obra mestra i molt recomanable si busques un bon repte per a les teves habilitats. Gràficament és bellíssim i amb un píxel art enormement detallat; l’ambientació, els escenaris, els monstres, la paleta de colors… té una identitat pròpia que el fa únic.

El combat és molt precís i tàctic, amb poc marge d’error. Demana un bon timing i tenir en compte l’escenari i la distribució dels enemics. Els combats amb els monstres finals de zona són exigents (per dir-ho suaument); moriràs moooltes vegades, però un cop superat el repte la satisfacció és enorme.

A banda d’un combat excel·lent, té una bona dosi d’exploració i secrets que ens permetran aconseguir millores, armes secundàries i moviments especials. També ens deixa total llibertat per escollir en quin ordre volem afrontar les zones, ja que no és necessari superar-les totes per acabar el joc.

  • Hack & Slash videojoc hyper light drifter
  • Hack & Slash videojoc hyper light drifter

Onikira – Demon Killer (Digital Furnace Games – 2015)

Onikira és un videojoc en scroll lateral 2D que ens situa en l’època dels samurais, en un Japó infestat de dimonis. A mesura que avança l’aventura, aconseguirem diversos tipus d’armes per executar i combinar una bona varietat d’atacs. El combat ràpid, divertit i precís és l’apartat més destacable del joc.

Per tota la resta, dóna la sensació que el joc està per acabar o s’ha acabat amb presses. El bon control del combat es queda a anys llum en les seccions de plataformes, on més d’una vegada xocaràs contra murs invisibles o el personatge no respondrà bé als controls.

Els punts de guardar no tenen punt mitjà: són massa seguits o estan massa espaiats. Hi sumem un bon grapat de bugs, com poder agafar més d’una vegada la mateixa millora o no poder avançar sense raó. Definitivament, la falta de polit en massa aspectes fan d’Onikira un hack & slash gens recomanable.

  • Hack & Slash videojoc onikira
  • Hack & Slash videojoc onikira