A més dels famosos Hollow Knight, Ori and the Blid Forest o Dead Cells, hi ha altres metroidvania interessants que no són tan populars. En aquest primer capítol de ressenyes curtes us faré cinc cèntims de tres alternatives més desconegudes d’aquest gènere que us pot interessar jugar.

Yoku’s Island Express (Villa Gorilla – 2018)

Tot i que sembli una combinació estranya, Yoku’s Island Express barreja els conceptes de metroidvania amb pinball (si, el de les màquines recreatives) i el resultat és un videojoc genial per a tots els públics que recomano moltíssim.

El jugador agafa el rol d’un escarabat piloter que arriba a una illa, on es converteix en carter i ha de complir una serie d’encàrrecs. Naturalment, els encàrrecs es troben en els punts més allunyats del centre de correus, així que per complir-los ens haurem de desplaçar per l’illa entre rebotadors i disparadors de pinball.

Més que un repte per al jugador, es tracta d’un videojoc que busca fer-te passar una bona estona rebotant i descobrint tots els secrets (n’hi ha bastants) que amaga l’illa. L’acompanyen uns gràfics tan vius com divertits i una musicà relaxant.

  • yoku's island express metroidvania
  • metroidvania yoku's island

Pankapu (Too Kind Studio – 2016)

Pankapu és un metroidvania molt cuidat gràficament amb un estil còmic preciós, però que es queda curt en la resta d’aspectes i només recomanaria a qui li encanti el gènere.

A diferència d’altres títols metroidvania que tenen un gran mapa on el jugador es pot moure en llibertat, Pankapu està dividit en nivells. Això fa que una cosa tan habitual com el backtracking es torni pesada, ja que no pots anar directament on vols i has de recórrer tot el nivell per un col·leccionable.

Un altre punt fluix, o almenys que no destaca, és el combat. Correcte, però massa senzill, on els enemics es veuen més com una molèstia que un repte. I com és habitual, al final de cada acte hi ha un boss, però segueixen un patró d’estar un temps invulnerables durant el qual només pots esquivar atacs i uns instants vulnerables per a que els colpegis, resultant uns enfrontaments bastant passius i avorrits.

Finalment, la secció de plataformes és, juntament amb l’apartat gràfic, el millor del videojoc. Divertida i que planteja nous reptes a mesura que desbloqueges noves habilitats.

  • pankapu metroidvania
  • pankapu metroidvania

Valdis Story: Abyssal City (Endlessfluff Games – 2013)

D’entrada cal dir que aquest és un videojoc difícil que demana cert timming en els salts i el combat i on per norma general ni els nivells ni els monstres de final d’acte els superaràs al primer o segon intent. Així doncs, si una mica de dificultat no et suposa cap problema, seguim!

Valdis Story és un molt bon videojoc d’exploració i acció, amb una vista en scroll lateral 2D. L’acció és constant i els controls són precisos, permetent encadenar combos, esquives, moviments especials… Això sí, necessitaràs uns bons reflexes. L’exploració és agraïda i la recompensa fa que el jugador tingui ganes de descobrir tots els secrets que s’amaguen en el racons de l’extens mapejat.

A banda del combat i l’exploració, Valdis Story també ens ofereix un sistema de personalització més profund del que sembla, on pots assignar punts d’habilitat en pujar de nivell, aprendre conjurs elementals, craftejar l’equip amb el material aconseguit en l’aventura o fins i tot guanyar afinitat amb la llum o la foscor per obtenir diferents efectes en el personatge i les seves habilitats.

Un cop acabat el joc es desbloquegen nous personatges (fins a 4), així que el pots tornar a jugar amb un personatge diferent si et ve de gust; tot un detall que s’agraeix.

  • valdis story metroidvania
  • valdis story metroidvania