Catalunya continua consolidant-se com a pol d’atracció i una de les primeres opcions per a l’expansió de grans estudis de videojocs internacionals. Larian, THQ Nordic, IO Interactive, Smilegate… Ja en són un bon grapat. Aquesta vegada donem la benvinguda a Rovio, els creadors d’una de les marques més icòniques i reeixides dins del mercat de videojocs per a dispositius mòbils: Angry Birds. L’empresa finlandesa ha triat Barcelona per obrir la seva sisena seu, que treballarà braç a braç amb l’equip d’Helsinki i se centrarà especialment en el disseny de nivells.

Rovio s’ha decidit per Barcelona per ser un centre de talent quant al desenvolupament de videojocs mòbils, a més a més de compartir una zona horària raonablement propera amb la finlandesa: «És un pas emocionant per a les nostres ambicions de creixement! Tenir presència al sud d’Europa amplia substancialment el nostre potencial de contractació i ens facilita el contacte amb un nou grup de talent», explica el cap i coordinador d’estudis, Andy Muesse.

angry birds movie

Així doncs, la divisió barcelonina treballarà amb l’objectiu de reforçar el disseny de nivells, un dels aspectes que Rovio considera clau per al seu èxit: «Els nivells són fonamentals per a una experiència de joc excel·lent. Els nostres dissenyadors s’encarreguen de tot el procés, des del moment en què entres a un nivell fins a la pantalla de victòria», assegura el director d’operacions, Matthieu Burleraux.

Creada el 2009, Angry Birds va ser una de les primeres franquícies a revolucionar el mercat dels videojocs mòbils, sent avui en dia una de les més venudes de la història. Fins i tot se n’han adaptat sèries i pel·lícules i se n’han fet joguines de tota mena, així com diferents versions del joc per a consoles. Per si és del vostre interès, Rovio Barcelona té ara mateix un munt de llocs de feina oberts.