Ni Pokémon Let’s GO Johto ni remake de Sinnoh. Finalment, l’anunci que ens havia promès Tsunekazu Ishihara al final del Pokémon Presents de la setmana passada és Pokémon Unite, un MOBA per a Nintendo Switch i dispositius mòbils desenvolupat per TiMi Studios, filial de Tencent i autora de grans èxits com Call of Duty: Mobile o Arena of Valor. A través d’un nou Pokémon Presents, també de 10 minuts i escaig, hem vist els primers detalls del joc i una partida de mostra.

Pokémon Unite serà un battle arena d’estratègia en temps real amb partides cooperatives de 5 vs. 5, vista aèria i un camp de combat tancat amb diversos entorns. Anant el gra, es tractarà d’un videojoc semblant al League of Legends i tots els seus successors genèrics (mapa dividit, mort no definitiva, punts de curació), però envernissat amb el lore de Pokémon i certes diferències quant a mecàniques. Haurem de cooperar amb els companys per atrapar Pokémon salvatges (potser actuen com a missions de millora), pujar de nivell, evolucionar i derrotar els oponents per fer més punts que l’equip rival.

No hi ha hagut temps per saber-ne gaire més, però ja podem confirmar Pikachu, Lucario, Gengar, Snorlax, Charizard, Blastoise, Venusaur, Clefable, Talonflame i Machamp com a primers “campions” seleccionables. A més a més, hi haurà joc creuat entre Nintendo Switch i dispositius mòbils i serà gratuït amb micropagaments integrats. Ara bé, no han donat cap pista sobre la data de llançament.

Definitivament, ens ha sorprès l’anunci de Pokémon Unite, però pot ser un nou hit com Pokémon GO si Tencent i The Pokémon Company saben atrapar els aficionats als MOBA i aprofitar la potència de la marca Pokémon. Nosaltres ens el mirem amb cert escepticisme, però ens desmarquem totalment de les reaccions infantils d’una part del públic tradicional (i perquè no dir-ho, tòxic), que es creu propietària de la franquícia. Ja és hora d’assumir que hi ha vida més enllà de Sinnoh i de la saga principal.