Si heu seguit les novetats del món del videojoc durant els últims mesos, sabreu que últimament ens estan arribant un munt de videojocs disponibles en català, i molts d’ells els podeu gaudir obertament gràcies a Ce Trencada, un grup de traductors voluntaris. Fa uns dies, us explicàvem que el videojoc Curse Of The Sea Rats serà dels primers a incloure un doblatge en català professional, i també que alguns personatges de League Of Legends ja tenen les veus doblades (encara que no estan incloses de manera oficial); doncs avui us informem que el videojoc Sayonara Wild Hearts també es pot gaudir en català gràcies a la traducció comunitària, ja disponible i amb doblatge inclòs.

Traducció i doblatge

L’equip de Ce Trencada ha fet realitat un dels projectes més ambiciosos, siguin oficials o no, quant als videojocs en català: Ricard Soler Roger n’ha coordinat la traducció, correcció i el doblatge; Ignasi Sanfeliu Rosell s’ha encarregat de la revisió, el muntatge de la modificació i el testeig general; l’actriu Victòria Pagès hi ha posat la veu en off; Dolmen Studio ha fet la mescla i l’edició de l’àudio; i la producció del doblatge ha anat a càrrec de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

Així doncs, ha estat una feina rigorosa, amb la implicació de diversos professionals del sector; un projecte que se suma a la resta de videojocs que tenim en català gràcies a Ce Trencada. Malgrat que la quantitat és encara molt petita, veiem un augment important tant de traducció i doblatge, liderat per les iniciatives comunitàries. Ja podeu descarregar la modificació i canviar l’arxiu seguint les instruccions adjuntes si teniu el joc a l’ordinador (si no, el podeu comprar fàcilment a Steam).

Com sempre, gràcies a tothom que ha fet possible que poguem gaudir d’un nou videojoc en català. Sayonara Wild Hearts és una de les joies independents dels últims anys, un arcade ple d’acció, música pop i llums de neó. No dubteu a aplicar els arxius de Ce Trencada per gaudir d’aquesta meravella en català; la nostra sincera enhorabona per la feina feta, amics!