Després de Mega Drive/Genesis, SEGA s’ha pres massa al peu de la lletra el concepte de les versions mini de consoles. Amb motiu del seu 60è aniversari, la companyia japonesa ha presentat Game Gear Micro, una versió més petita de la consola portàtil que va intentar fer la competència a la totpoderosa Game Boy de Nintendo. I quan diem més petita significa minúscula, ja que farà 43 mil·límetres d’altura i 80 de llargada, amb una pantalla de només 1 polzada. Tant és així que la mateixa SEGA ha anunciat juntament amb la consola un accessori semblant a una lupa que es podrà connectar a la consola i ampliarà una mica la pantalla. Això sí, s’haurà de comprar per separat.

Perquè us feu una idea visual de la seva grandària: hi cabrà de sobres al palmell de la vostra mà. Game Gear Micro s’estrenarà al Japó el 6 d’octubre per 4.980 iens, una mica més de 40 euros al canvi. Hi haurà quatre versions de diferent color, que alhora també inclouran quatre videojocs diferents. Malgrat tot, de moment no se sap si arribarà a Occident oficialment. Demà s’ampliarà informació a la seva pàgina web.

Com hem comentat, la consola inclourà 4 videojocs diferents segons el seu color:

Negra: Out Run, Puyo Puyo Tsu, Royal Stone i Sonic the Hedgehog

Blava: Baku Baku Animal: Sekai Shiikugakari Senshuken, Gunstar Heroes, Sonic & Tails i Sylvan Tale

Vermella: Columns, The G.G. Shinobi, Megami Tensei Gaiden: Last Bible i Last Bible Special

Groga: Nazo Puyo: Arle no Roux, Shining Force, Shining Force II i Shining Force: Final Conflict

Fog Gaming, “joc en la boira” per a recreatives

Juntament amb l’anunci de Game Gear Micro, SEGA ha presentat una interessant tecnologia per a màquines recreatives que s’instal·larà a les CPU i GPU i sembla que permetrà jugar als videojocs amb una millor qualitat visual i la latència més baixa possible, tot i que encara tenim poca informació.

Això sí, no es tractarà d’un sistema de videojoc en el núvol tal com el coneixem, sinó que oferirà uns servidors on es puguin acollir les màquines recreatives perquè no depenguin només dels mitjans tècnics de cada establiment. Amb aquest servei també se solucionarien contratemps com talls de llum, tràfic massiu, falles de seguretat o problemes de connectivitat a la xarxa local.