Després de passar per gairebé totes les consoles, el videojoc Shakedown: Hawaii estrena una edició física per a Nintendo 3DS en ple 2023

Quan semblava que una consola històrica com Nintendo 3DS ja no podia donar més de si, arran del tancament de la seva botiga en línia, el món dels videojocs ens ha tornat a sorprendre amb aquelles excepcions que el fan tan màgic i especial. El passat 6 de novembre, l’estudi nordamericà Vblank Entertainment va estrenar l’edició física per a 3DS de Shakedown: Hawaii, un videojoc d’acció que va causar força furor en el seu moment. I no només això, també n’han fet una edició de col·leccionista!

Una trajectòria d’allò més curiosa

Shakedown Hawaii és un videojoc que parodia els models de negoci agressius: pots sabotejar els negocis de la competència, extorsionar, adquirir zones per ampliar el teu comerç amb mètodes poc amigables o cometre tota mena de barbaritats a punta de pistola. Un videojoc frenètic, de jugabilitat arcade i molt dinàmica i amb moltes possibillitats que va tenir força repercussió i va vendre prou bé durant els primers mesos del llançament original, l’any 2019 per a PC, Switch, 3DS, PS4 i PS Vita.

Arran d’aquest innegable èxit, Vblank Entertainment va decidir tirar-se de cap a la piscina i treure edicions físiques de Shakedown: Hawaii en algunes d’aquestes plataformes. No només això, sinó que també en va fer versions per a consoles ja descatalogades. La part curiosa d’aquesta història és que l’ordre de plataformes i els tempos en què s’ha estrenat es deslliguen de l’habitual lògica de mercat.

Anem per parts, que és un embolic. Un any després del llançament original, Shakedown Hawaii es va estrenar gairebé simultàniament a Wii, Wii U i PS3; a Wii només de forma física i amb un estoc de només 3000 unitats, ja que Nintendo ja havia deixat obsoleta la botiga en línia de la consola; a PS3, de moment, només en digital; i a Wii U tant en digital com en físic, fins i tot amb una edició especial. Poc després, se’n va fer una versió per a PS5, disponible de franc per a usuaris d’altres versions PlayStation.

Sorprenentment, el 2022 es va estrenar una edició física per a PS3, sent ja una consola descatalogada. I no ha sigut fins al novembre de 2023, segurament motivats pel tancament de la seva botiga en línia, que l’estudi ha fet també una edició física per a 3DS, consola ja també descatalogada. De fet, també se n’ha fet una de col·leccionista, millor i tot que la de Wii U, ja que inclou una figura del protagonista del joc.

shakedown: hawaii 3ds nintendo videojoc

La cara negativa d’aquesta història és que el cartutx del joc té restricció de regió, per tant, només podrem jugar-hi si disposem d’una Nintendo 3DS/2DS nordamericana. I no badeu si teniu aquesta sort i us interessa, ja que tant de l’edició estàndard com la de col·leccionista només hi ha 3000 unitats.

Què us sembla tot plegat? Nosaltres estem encantats que surtin aquest tipus de propostes, encara que siguin excepcions i probablement per a un nínxol de públic molt concret; el format físic dels videojocs sempre ha de ser una opció pel consumidor, més encara si des de l’àmbit digital se’ns hi priva l’accés.