Som molts els fans de la saga que estàvem a l’espera de veure alguna notícia més de la pròxima entrega Shin Megami Tensei V. Des que Nintendo va fer un breu anunci conjuntament amb la sortida de Nintendo Switch, Atlus ha mantingut escanyada l’aixeta de novetats que pertanyen a la saga, donant de tant en tant algun petit detall a tall d’engruna… Una política amb la clara intenció de generar expectació, però que ha arribat a desesperar més d’un espectador (entre els quals m’hi incloc). Des del gener de 2017 fins avui dia ha plogut prou, però per fi hem vist recompensada la nostra paciència amb dos grans anuncis dins d’aquest Nintendo Direct Mini: Partners Showcase.

Shin Megami Tensei V

Com el mateix nom indica, serà la cinquena entrega de la saga de caçadors de dimonis d’Atlus; comptarà novament amb Kazuyuki Yamai al capdavant, el qual ja va dirigir la quarta entrega. Seguirà la fórmula que tan bé els ha funcionat fins ara, exposant als jugadors problemes que són contemporanis en un món on el caos ha pres el control de la societat.

Com a jugadores podrem intervenir en l’avenir de la humanitat, aquesta vegada a través d’un protagonista d’ulls blaus de qui encara no en sabem el nom. Aquest nou Shin Megami Tensei s’està desenvolupant amb el reconegut motor Unreal Engine 4 i el podrem gaudir sense problemes, ja que han confirmat que vindrà amb subtítols en castellà. S’espera la seva sortida per l’any 2021 en exclusiva a Nintendo Switch, tot i que encara no coneixem el dia exacte de llançament.

Rentat de cara a SMT: Nocturne

Per si no en teníem prou amb l’anunci de la cinquena entrega, Atlus proposa remasteritzar amb gràfics d’alta definició el títol Shin Megami Tensei III: Nocturne HD. Estrenat l’any 2003 a PlayStation 2, a Europa seria conegut dos anys més tard com a SMT: Lucifer’s Call.

Aquesta revisió occidental rebé millores gràfiques i introduí un sistema de combat que perdura a dia d’avui. Un clàssic de culte que va donar als aficionats del rol masmorres complicades, bons combats JRPG , una història fascinant plena d’enigmes i uns personatges que ens enamoraren. Atlus ha confirmat que podrem gaudir d’aquesta versió en alta definició durant la primavera de l’any que ve tant a Playstation 4 com a Nintendo Switch.

Aquests han estat els dos videojocs que hem volgut destacar, però Nintendo també ha revelat nous continguts per a Cadence Of Hyrule (5 nous personatges i noves cançons), nous vídeos de WWE 2K Battlegrounds i Rogue Company i l’anunci de Atelier Ryza 2 i Sakuna.

En definitiva, ha estat un Nintendo Direct Mini que no ha durat gaire i que no passarà a la història com un dels millors ni molt menys, però que ha deixat anuncis que no podem passar per alt. Us deixem enllaçada la presentació sencera per si li voleu donar una ullada (és la versió japonesa, ja que hi ha jocs que no s’han fet públics a l’occidental). Quin dels videojocs protagonistes espereu amb més ganes?