Avui a les quatre de la tarda hem assistit al Pokémon Presents que commemorava el 25è aniversari de la saga Pokémon i la veritat és que n’hem sortit prou contents. La retransmissió ha començat amb un vídeo que resumia de manera molt fidel i atractiva tots aquests: videojocs, cartes, sèrie d’animació, peluixos, roba, marxandatge… Un curt audiovisual que ens ha deixat la babeta regalimant per la cara.

New Pokémon Snap

New Pokémon Snap ha estat el primer. Ens han tornat a recordar per sobre què ens trobarem dins del joc i s’han reafirmat amb la data de llançament, el pròxim 30 d’abril. Aquest és un videojoc en el qual no ens podrem moure lliurement, sinó que anirem sobre un vehicle en el que, mentre fem una ruta designada i fotografiem totes les criatures que ens trobem.

Evidentment hi haurà un progrés i unes fites que haurem d’assolir. També podrem editar i compartir les nostres fotografies amb qui vulguem, cosa que ens ha semblat un bon afegit que li escau com anell al dit.

Remakes de Sinnoh a la vista!

Una introducció que ja entonava d’una manera diferent, com una d’aquelles senyals que fan intuir que la cosa anirà rodada. Amb els nervis a flor de pell, i els ulls com taronges els minuts han començat a passar i de cop a la pantalla ha aparegut un compte enrere i una Nintendo DS ha sortit d’entre la negror. Així és, els remakes de Pokemon Diamante i Perla són aquí.

Aquestes revisions sembla que faran servir el motor al de Zelda: A Link’s Awakening i una estètica chibi semblant. Els personatges i localitzacions sembla que seran molt fidels al joc de 2006 i, tot i que li falta una mica de feina, el producte fa molt bona fila. El podreu comprar a finals d’aquest mateix any.

Pokémon Legends: Arceus

Aquí, però, no acabava tot. The Pokémon Company tenia preparada una sorpresa i no era una d’aquelles que ens feien bufar d’avorriment, aquest cop ens han ensenyat un altre videojoc basat en la regió de Sinnoh. Pokémon Legends és el nou que rep aquest projecte, en el que podrem conèixer la història de fa un fotimer d’anys i en el que el protagonista serà Arceus, el creador de tot i del tot.

El joc es veu de manera extraordinària. L’escenari, pel que sembla, és totalment tridimensional i podrem moure la càmera a plaer. Tant les animacions, moviment, escenaris com altres efectes visuals i tècnics (vent pluja, boira il·luminació) sembla que estaran bastant ben cuidats (no ho cridem massa per si de cas). Això sí, no arribarà fins a principis de l’any que ve, així que li haurem de seguir la pista de ben a prop; queda molt per poder jutjar amb criteri.

I fins aquí la presentació. Ha estat un esdeveniment a l’alçada de les expectatives i també del que la franquícia mereix. De moment, però, aneu amb compte, ja que sembla que als projectes els hi queda força feina. Seguiu les pròximes presentacions, aviam com evoluciona la cosa. De moment, quin dels dos us crida més l’atenció?