Sobre el projecte

3Dnassos és una revista de videojocs en català digital i en paper amb la voluntat d’informar, reflexionar, debatre i esdevenir un punt de referència i unió entre una comunitat de jugadors i jugadores en auge durant els últims anys. Parlem del que ens ve de gust, però apostem fermament per la proximitat, la participació i el contacte amb els estudis.

Volem normalitzar el català en el sector dels videojocs. Us heu preguntat per què molts títols no incorporen la nostra llengua? A banda de motius més o menys justificats, obviem el més important…

Per jugar a videojocs en català, cal parlar en català de videojocs!

Hi ha revistes que parlen de música, literatura, cinema… Cada vegada hi ha més producció i un públic que la valorem. Però el sector dels videojocs no té res a envejar! A Catalunya hi ha molts estudis amb videojocs fantàstics que tenen més ressò a l’estranger que a casa nostra. I això no pot seguir així!

Així doncs, l’equip de 3Dnassos aposta per la difusió en llengua catalana del sector del videojoc, així com per promoure la indústria tant general com de proximitat, amb una èmfasi especial en l’àmbit català i els videojocs que inclouen la nostra llengua. 

Vam néixer oficialment a principis de 2017, però poc després d’un any de vida es va aturar el projecte per un cúmul inoportú de motius personals i laborals de l’equip. Aleshores, vam prendre la decisió d’integrar-nos a El Tecnològic, una revista digital germana dedicada al món de la tecnologia. Allà vam fer els primers passos de les edicions en paper, presentant en societat una mostra pilot al BGW 2018 i publicant tres números més gràcies al suport de la comunitat.

Ens vam prometre a nosaltres mateixos reprendre 3Dnassos quan sorgís novament l’oportunitat… i per fi ens refundem! Conservant la nostra aposta per les edicions en paper, reobrim el mitjà en digital per crear sinergies de contingut i donar-te cada dia una raó per llegir una mica sobre videojocs.  

revista de videojocs en català 3dnassos