Una de les tendències dels últims anys dins del món dels videojocs és el llançament de remakes. En aquesta línia, 2020 ja n’ha tingut dos pesos pesants; Resident Evil 3 per part de Capcom i Final Fantasy VII per part de Square Enix, dos videojocs reimaginats i recreats a partir dels que, en el seu moment, van ser súper èxits tant en vendes com de crítica. Lluny del corrent que critica una falta d’originalitat dins del sector, nosaltres creiem que aquesta mena de propostes (sobretot si són com aquestes dues) desprenen tanta o més creativitat que qualsevol altra de nova. Tant és així que, després d’una conversa espontània, hem recollit els videojocs que cada membre de l’equip voldria tornar a veure al mercat, sigui en forma de remakes o versions millorades.

Especial Dreamcast

Un dels primers videojocs que ens va venir al cap ja l’hem esmentat en un altre article on parlem de sagues que volem veure revifar. Sí, tenim ànsies de Jet Set Radio, un títol revolucionari que ens va captivar gràcies a una jugabilitat lliure i original combinada amb un apartat gràfic i artístic enlluernador. A qui no li agradaria fer trucs i pintades a la paret mentre ens persegueixen oficials de policia i encerclem al calendari el dia en què ens hem de veure les cares amb la banda rival? No podem negar que volem veure la saga sigui com sigui a les plataformes actuals.

Per altra banda, volem destacar una obra ja gairebé oblidada pels fanàtics del rol. Skies of Arcadia és un d’aquells RPG que portem marcats a la pell; personatges inoblidables, localitzacions emblemàtiques, una banda sonora brillant, un sistema de joc clàssic i excitant… Sense dubte, mereix guanyar-se un foradet dins dels cors de la comunitat actual i del nou públic.

Giana Sisters

Per estrany que sembli, Giana Sisters va iniciar el seu periple a finals dels ’80 i, fins fa relativament poc, encara estrenava videojocs com Giana Sisters DS o Giana Sisters: Twisted Dreams (Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One, Wii U, Switch i PC). Es tracta d’una saga en la qual controlem a dues germanes que poden transformar els escenaris segons el que els convingui. Sota aquesta premissa, haureu de fer servir diversos poders i objectes especials per superar nivells ben diferents. Veureu que no és precisament senzill en alguns moments, però això també el fa molt interessant!

Grabbed by the Ghoulies

Aquest videojoc potser no el teniu fitxat, ja que no va causar gaire ressò. Desenvolupat per Rare quan ja formava part de la família Microsoft, Grabbed by the ghoulies és un títol en 3D en el qual haurem de buscar la nostra parella segrestada dins d’una mansió plena de tot el que us pogueu imaginar: mòmies, trampes i tota mena d’éssers que ens faran la guitza. Haurem de buscar, col·leccionar i utilitzar certs objectes i fer front als enemics amb un sistema lliure d’atacs similar al dels beat ’em up. Ens agradaria veure una versió renovada, ja que l’original tenia certs problemes que van eclipsar el seu potencial.

Xenogears

Xenogears és un JRPG del qual tothom parla meravelles, però desafortunadament mai ha sortit a Europa. El 1998 s’estrena al Japó la primera entrega de la sèrie Xeno, tractant temàtiques controvertides com la mort, la guerra i la religió. Mostra un món adult amb personatges que semblaven plasmats de la realitat del moment. Xenogears utilitza un sistema de combat actiu (semblant al d’altres títols Chrono Trigger) molt ben polit, sobretot quant a la diversitat d’opcions que tenim a l’hora de lluitar.

Segurament és el joc de la llista del qual tenim més ganes de veure un rellançament millorat. No us agradaria veure’l amb el Luminous Engine i escoltar la fantàstica banda sonora reeditada? És complicat, però a veure si Square s’hi anima aprofitant aquesta tendència dels remakes i veiem Xenogears a les plataformes o actuals o, fins i tot, a les de pròxima generació.

Clock Tower

Poc es parla ja de Clock Tower, un referent del terror que va apropar molta gent a aquest gènere videojocs, sobretot gràcies a la primera entrega de la Super Nintendo. Alguns títols de la saga no van arribar a Europa, però tots poden presumir d’una ambientació realment tètrica, uns enemics que ens mantindran en suspens durant tota la partida i una jugabilitat que s’adapta a cadascuna de les consoles on s’hi podia jugar. Per exemple, consisteix en un click ‘n point en el cas de la Super Nintendo i PlayStation, mentre que a PS2 és d’exploració lliure.

Com passa en molts videojocs de terror de l’època, avui dia és complicat jugar-lo en condicions, no només per la difícil accessibilitat, sinó també per la jugabilitat desfasada i escenaris feixucs d’avançar. Independentment de les nostres preferències, demana a crits una reinterpretació.

Persona 1/2

Els JRPG van ser els més recurrents de la conversa, ja que n’hi ha molts que, a dia d’avui, tenen certes carències que llastren l’experiència global, com ara mecàniques antiquades i poc equilibrades, una jugabilitat monòtona o un apartat gràfic molt desactualitzat. Tot i ser joies que sempre recomanarem no passar per alt, està clar que el pas del temps els hi ha passat factura.

La saga Persona n’és un dels millors exemples. No només perquè aconseguir les dues primeres entregues originals és una odissea, sinó també perquè es fan feixugues de jugar. No compten amb els social link ni amb moltes de les ajudes actuals, oferint un ritme general de joc que deixa molt a desitjar. Aprofitant el gran èxit i repercussió de la cinquena entrega, creiem que Persona 1 i 2 agrairien molt un remake o una versió adaptada als estandards actuals.

Podríem afegir-ne molts més, però aquests serien els imprescindibles que tenim en comú tot l’equip de 3Dnassos. No descartem una segona part relacionada amb aquesta temàtica, ja que també és una bona oportunitat per rememorar batalletes i descobrir videojocs al públic més jove. Ara us toca rumiar a vosaltres; quins són els videojocs que voldríeu veure una altra vegada reeditats?