Durant la nostra vida com a videojugadores i videojugadors han passat per les nostres mans un fotimer de videojocs, així com diverses plataformes i consoles. La veritat és que, per la part que ens toca, no ens podem queixar. Actualment, però, tenim algunes espines clavades que ens entristeixen: hi ha sagues que ens encanten i no les hi hem vist el pèl des de fa més de 15 anys. Com que avui ens hem aixecat nostàlgics, volem compartir amb vosaltres quines són les franquícies que ens agradaria veure novament a les pantalles de plataformes i consoles actuals.

Tornem al futur

Durant la dècada dels ’90, algunes franquícies s’anticiparen al seu temps. SEGA i Nintendo crearen obres que s’escaparen de les possibilitats de la resta de companyies, tot i que no podem obviar altres grans gegants que deixaren la seva petjada com Konami, Taito, Capcom, LucasArts o Sierra. Però si ens haguéssim de quedar només amb una saga de la qual en vull un nou llançament, seria sense dubte F-Zero.

Llançada el 1992 a Europa i desenvolupat per Nintendo EAD (Nintendo Entertainment And Development), fou un portent en el camp de la programació i optimització. Una màquina com la Super Nintendo movent un videojoc molt potent a nivell tècnic i que exhibí una jugabilitat i velocitat extraordinàries; tot un referent de l’època.

De fet, totes les entregues de la saga han espremut les capacitats de qualsevol consola de Nintendo, tant les portàtils com les de sobretaula. Fa uns anyets, la gran N va llançar un DLC de Mario Kart 8 inspirat en el Big Blue i Mute City que va omplir-me d’esperances, però no va sortir l’anhelat joc que molt probablement tornaria a enlluernar-nos com tots els anteriors.

Participar en el torneig mundial, competir per tenir el millor temps, veure com avançava la història dels protagonistes a la Gamecube… Us imagineu una nova entrega amb les possibilitats actuals?

videojocs

Sense en Jak, però tant o més divertit!

La primera consola portàtil de Sony ens va deixar bocabadats des del primer moment en què la vam veure en moviment. La quantitat de videojocs que hi ha per la PSP és inesgotable, però nosaltres tenim en ment una joia que segur que molts i moltes de també vau gaudir. Daxter sortí en exclusiva l’any 2006, esdevenint un dels plataformes 3D més esbojarrats i amb mecàniques molt originals.

Visualment meravellós, un control molt polit, una història agradable i molt sentit de l’humor; Daxter de seguida va ser un dels nostres videojocs preferits de jovenets. Sempre acompanyats del nostre matamosques elèctric, repartíem a tort i a dret intentant suprimir una plaga d’insectes.

Hi havia també minijocs, curses, moments dramàtics, salts, recol·lecció… Un imprescindible que volem tornar a veure tard o d’hora, encara que sigui un remake.

videojocs

Pura essència SEGA

Està clar que SEGA ha estat i segueix sent la marca reina en publicar videojocs gamberros i undergrounds. Algunes de les seves franquícies més famoses ho demostren: Streets Of Rage, Crazy Taxi, Yakuza, Sonic i, per suposat, Jet Set Radio. El 29 de Juny del 2000 veiem per primera vegada aquest títol a la Dreamcast. Per desgràcia, no va tenir el suport esperat.

Jet Set radio va ser totalment atípic: grindejar, pintar les parets o fugir de la policia era el plat de cada dia. A més a més, va apostar per un art cell-shading, una tècnica no gaire utilitzada fins al moment i que lluí de manera magistral. També va tenir una versió a la primera Xbox i una altra a Game Boy Advance.

Dos anys després, SEGA decideix estrenar una segona part en exclusiva a Xbox (Jet Set Radio Future) que suposà una millora substancial, sobretot quant a mecàniques de joc. Desafortunadament, va patir el mateix destí que el primer. Per nosaltres, però, van ser videojocs brillants.

videojocs

Ei, que vinc a pispar el tresor!

Nintendo guarda un fotimer de sagues amb molt bona reputació que a l’hora de la veritat no venien gaire, per això no n’hem vist noves entregues des de fa un munt de temps. Avui us porto un gran oblidat, un d’aquells personatges que sempre quedaven amagats sota la fama d’en Mario.

Wario és un personatge que m’agrada molt (potser el que més dins de l’univers del lampista) i ha protagonitzat alguns videojocs molt interessants. Wario Land és una saga de plataformes amb una jugabilitat similar a qualsevol altra del mateix gènere, però a la vegada amb peculiaritats que la fan única: moviments atípics, banda sonora que costa de definir, un personatge barroer que només busca diners però que no és del tot pervers…

Hem tingut jocs de la saga Wairo Land a quasi totes les plataformes i un excels Wario World a Gamecube. També és el protagonista d’una de les recopilacions de minijocs més divertides: Wario Ware. Potser no és el personatge més aclamat, però sempre ens ha portat la crème de la crème!

videojocs

Sabem que és molt difícil que algunes d’aquestes sagues tinguin una nova oportunitat; d’altres podrien reviure amb èxit fàcilment només amb una mica de voluntat. Amb quines somieu vosaltres?