Splatoon és una saga que m’encanta. Des del seu llançament original a Wii U que n’estic enganxat. Amb l’estrena del segon videojoc l’any 2017 a Nintendo Switch, em va fer la sensació que era molt similar al primer. Fa uns mesos es va anunciar la tercera entrega i jo estava indecís, ja que pensava que seria un joc amb mapes i modes refregits del primer i el segon. Arran d’un Nintendo Direct que s’ha centrat en Splatoon 3, ara puc dir que era jo qui anava errat.

Novetats interessants a Splatoon 3

Benvinguts i benvingudes a Tintelia, un lloc ple de botigues, neons, bars i gent que mola! Un dels modes que tornen a Splatoon 3 és el combat territorial, clàssic de la saga en què haurem de pintar el terra i l’equip que hagi pintat més del seu color quan el temps acabi serà el guanyador. El primer que hem vist han estat les noves armes, acompanyades dels nous dissenys dels nostres protagonistes.

Hi ha un munt d’armes noves –com un arc o una espasa-, així com estils de cabell, sabates i altres accessoris que podrem usar per personalitzar al nostre alter ego (recordeu que la roba aporta diverses millores que s’apliquen quan juguem una partida).

Splatoon 3

A banda d’això, hi haurà nous moviments quan estiguem enmig d’un combat: podrem esquivar alguns atacs fent un salt cap a un costat o pujar les parets més de pressa en mode calamar; unes mecàniques ben interessants que no teníem als jocs anteriors i que segur que ens faran molt servei.

Durant la presentació han confirmat que hi haurà un bon ventall de mapes nous i de modes redefinits. Per exemple, els Splatfest fins ara eren de dos equips, però ara n’hi haurà on participaran 3 equips alhora; una idea ben esbojarrada i ben parida alhora. Si el nostre equip guanya, ens donaran algun obsequi, com ara una samarreta de l’esdeveniment.

La gran novetat és sens dubte un mode en què podrem col·leccionar cartes d’Splatoon i utilitzar-les per jugar a un minijoc. Cada carta tindrà un efecte diferent i haurem de prendre-li terreny al nostre adversari… No sabem ben bé quines seran les normes, ens tocarà provar-ho.

Splatoon 3

Un cop siguem al mode multijugador podrem personalitzar el nostre propi armariet. Hi podrem posar tota mena d’objectes: des de patins, pòsters, cascs, roba o sabates (i els altres jugadors podran veure-la). Aquests accessoris es compraran amb monedes del joc, mentre que la roba i armes es compraran amb uns tiquets que aconseguirem fent partides en línia.

Podrem personalitzar, també, el nostre cartell de jugador. Li podrem posar un fons i emblemes, com molts altres jocs en línia. Aquests cartells els podrà veure tothom, així que creeu-ne un de ben guai.

Finalment, sabem que hi ha modes que tornen a la càrrega, com per exemple el Salmon Run o els multijugador (JcJ), com el mode casual o els modes classificatoris. No ens podem oblidar pas del mode campanya d’un jugador, que explicarà una història totalment nova. Pel que s’ha vist, apareixeran personatges coneguts, però també altres de nous.

Què n’espereu vosaltres d’aquest Splatoon 3? Us ha cridat prou l’atenció o encara teniu dubtes?