Us imagineu jugar a un videojoc només amb la mirada? L’estudi barceloní ViOD Games ha engegat una campanya de Kickstarter per finançar StarGaze: The Last Hope, un shooter de temàtica espacial en realitat virtual que ens situa en una nau envaïda per hordes d’enemics; nosaltres serem un cadet qualsevol que haurà de sobreviure i escapar sigui com sigui. No obstant això, el més interessant d’aquest projecte és el seu caràcter inclusiu, ja que proposa trencar les barreres que es troben moltes persones amb diversitat funcional. Gràcies a la tecnologia eye-tracking i a unes ulleres FOVE, podran interactuar amb els controls a través del seguiment del moviment dels seus ulls.

StarGaze neix a partir d’una primera experiència basada en Star Wars i creada per ajudar en Pablo, un gran aficionat dels videojocs que havia anat perdent la mobilitat a causa d’una malaltia degenerativa fins al punt de no poder sostenir i controlar el comandament. La seva família no trobava cap videojoc al qual pugués jugar, però afortunadament es va creuar amb ViOD Games, el qual estava buscant projectes socials per oferir pràctiques curriculars a l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior DAM-ViOD de l’Escola Pia Balmes i Granollers, impartit pels fundadors del mateix estudi, Carles Bonet i Àlex Rios.

StarGaze VR

Amb aquesta campanya de micromecenatge, ViOD Games vol deslligar-se de Star Wars i dissenyar des de zero el seu propi art, música, personatges i jugabilitat, passant d’una experiència personalitzada a un videojoc amb totes les lletres, tal com manen els cànons de la indústria actual. Alhora, necessita aquest suport econòmic per poder publicar-lo a Steam, així com per professionalitzar el seu desenvolupament, incorporant com a assalariats els estudiants que han estat treballant fins ara en el projecte.

De moment, l’estudi ha desenvolupat el primer nivell del joc per jugar-hi amb les HTC Vive. Si assoleixen l’objectiu de recaptació, podran adaptar-lo al sistema eye-tracking de les ulleres FOVE. Podeu participar-hi fins al migdia del 3 de juny; trobareu tota la informació a la pàgina de la campanya. També us recomanem veure aquest documental sobre el projecte i la història d’en Pablo.

ViOD Games va néixer amb la voluntat d’acollir alumnat de cicles formatius o estudis universitaris relacionats amb el món dels videojocs i dels jocs seriosos. Val a dir que el seu grau DAM-ViOD és un dels primers que hi va haver a Espanya. En Carles no trobava empreses disposades a oferir pràctiques, així que va decidir fundar la seva pròpia. A més a més, també organitza extraescolars per alumnes de primer a quart d’ESO, així com formacions per empreses. Amb la publicació de StarGaze, l’estudi vol consolidar-se com a desenvolupadora independent, a banda de la seva faceta educativa i social.