Encara estàvem de ressaca pel retorn del Nintendo Direct, però PlayStation es va sumar ahir a la festa amb un nou State of Play que, sense ser res de l’altre món ni sorprendre’ns amb cap gran anunci, ens ha revelat alguns nous videojocs, novetats d’altres ja coneguts i algunes dates de llançament a mitjà termini. Et posem al dia amb un breu resum perquè vagis reservant els calerons!.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Crash Bandicoot ha tornat i aquesta quarta entrega és una meravella. La versió de Playstation 5 ja és a punt de sortir del forn, comptarà amb suport 4k i 60 imatges per segon, integració amb el Dualsense i so 3D -això només si teniu uns auriculars que ho permetin-. Per altra banda, si teniu la versió de PS4, podreu passar la vostra partida a la nova màquina i l’actualització serà gratuïta. El 12 de març és el dia de llançament; recordem que també surt per Nintendo Switch, Xbox Series S|X i PC.

Returnal

Returnal és un dels grans exclusius de Playstation 5, un videojoc que farà brillar a la màquina per, quasi bé, primera vegada. Housemark Games ha posat tot el seu esforç i dedicació en el títol, una obra en la que aterrem de manera forçada en un planeta desconegut i haurem de resoldre un misteri del que no en sabem res. Morirem moltes vegades i cada cop que ho fem haurem de tornar al principi, però res serà igual. L’escenari, enemics, situacions, tot canvia. El 13 d’abril és el dia, si us va l’aventura i la ciència ficció, no us ho podeu perdre.

SIFU

Aquesta és una de les poques sorpreses de la nit. Sloclap (creadors d’Absolver) han anunciat avui SIFU, un videojoc en tercera persona en el que ens posarem en la pell d’un jove estudiant de Kung-fu que buscarà venjança per tota la ciutat. No tenim data de llançament però sí han assegurat que sortirà aquest any a PS4, PS5 i PC.

Solar Ash Kingdom

Solar Ash Kingdom és una obra en la que hem de recórrer un escenari misteriós i surrealista a un ritme vertiginós. Gràcies a certes habilitats, serem capaços de superar els obstacles que se’ns presentin. No podrem parar de saltar, córrer i lluitar en aquest en aquest planeta hostil. S’espera que surti a PS4, PS5 i a la Epic Games Store aquest mateix any.

FNAF: Security Breach

Five Nights At Freddy’s torna amb més força que mai. FNAF: Security Breach no només ens deixarà gaudir de la por i els animatrònics dins d’una cabina, haurem d’escapar vius amb els pocs recursos que tindrem. Encara no hi ha data de llançament però sí un vídeo ben esgarrifços que li fa justícia; Steel Wood Studios ha reafirmat que el títol surt aquest any a PS5 i PC.

Kena: Bridge Of Spirits

Kena: Bridge of Spirits és un dels videojoc més interessants que hem vist fins ara. Ahir a la nit, vam ser testimonis d’un excels tràiler que només ens deixà amb ganes de jugar-lo. La obra es va ajornar i per fi podem anunciar que el podrem comprar a partir del 24 d’agost a PS4, PS5 i PC (Epic Games Store). No diem res més, mireu el vídeo i sigueu vosaltres les qui jutgeu.

Oddworld: Soulstorm

Un altre que torna per la porta gran. El dia 6 d’abril podrem acompanyar a l’Abe en una aventura nova però ben difícil. Ens tocarà enfrontar-nos a la raça enemiga que ens té empresonats i subjugats, fent d’aquest un periple en el que les nostres habilitats i els cinc sentits hauran d’estar al cent per cent. El podreu jugar tant a PS4, PS5 i a la Epic Games Store.

Final Fantasy 7 Remake Integrade

Square- Enix té clar que vol exprimir Final Fantasy 7 al màxim. Durant l’State Of Play, vàrem veure un nou capítol addicional protagonitzat per Yuffie i en Sonon. Aquest capítol extra només estarà disponible a la versió de PS5, adaptació que inclourà el joc base millorat amb tots els extres visuals que podem esperar: boira, il·luminació, textures, ressolució… No sabem si s’anunciarà una versió per PS4 (que seria lo lògic) però de moment no us feu massa il·lusions.

Extres i comparació: PS4-PS5

Final Fantasy VII a iOS i Android

Hi ha dos jocs que sortiran a mòbils basats en el món de FFVII: Final Fantasy VII The First Soldier, un battle royale basat en l’univers del setè joc de la franquícia, més concretament en els fets que succeeixen abans de l’original i Final Fantasy VII Ever Crisis, una nova versió de FFVII feta exclusivament per plataformes mòbils. Pel que sabem, també anirà sortint amb comptagotes, és a dir, per capítols. S’espera el seu llançament per l’any que ve.

Fins aquí l’State Of Play, un esdeveniment que ha servit per posar-nos al dia i que, tot i no haver comptat amb gaire novetats, ha esclarit algunes dates que volíem tenir presents. Recordem que Ratchet & Clank: Rift Apart surt l’11 de Juny i, si no heu jugat al de Playstation 4 us hem de fer saber que Playstation regalarà Ratchet & Clank a principis de març.