Després de deixar-se veure al llarg de 2019 en un bon grapat d’esdeveniments com el Nice One Barcelona, l’IndieDevDay2 o la Madrid Games Week, l’estudi barceloní Astral Pixel, format només per dos germans, ha anunciat que el seu primer videojoc, Super Magbot, s’estrenarà l’any vinent a Steam. A més a més, han signat un acord de col·laboració amb la distribuïdora Team17, reconeguda per grans èxits com Worms, Yooka Laylee, The Escapists, i Overcooked. El mateix estudi ja ens havia anticipat al passat Nice One Barcelona que tenien completat aproximadament un 60% del seu desenvolupament i que estaven cercant un publisher. A més a més, el podrem gaudir en català!

Amb una estètica pixel art ben maca i diversos detalls que recorden als aclamats Super Meat Boy i Celeste, Super Magbot és un videojoc de plataformes en 2D d’habilitat i precisió desafiant on no es pot saltar (una premissa força curiosa tenint en compte que el salt és potser l’acció més representativa del gènere), sinó que basa la seva jugabilitat en els principis del magnetisme. Amb el nostre personatge podrem disparar uns raigs vermells i blaus que interactuaran amb els diversos elements magnètics repartits per cada nivell; segons la correlació de colors, crearem atracció o repulsió.

Super Magbot

A mesura que avancem, la complexitat dels nivells augmentarà: l’esquema de control no canviarà, sinó que a cada món trobarem diferents tipus d’elements magnètics, cadascun amb els seus efectes: bombolles, saltadors, núvols, imants de goma… Així doncs, l’estudi apostarà per una jugabilitat simple que escalarà en dificultat a través de la diversitat d’interaccions magnètiques i el disseny del nivell. Nosaltres ja l’hem pogut provar dues vegades i realment ens ha deixat amb moltes ganes de veure’n més; és una proposta que sorprèn dins d’un gènere tan espremut com el de plataformes. I per posar la cirereta al pastís, que hi hàgim pogut jugar en català. Això sí, haurem d’esperar fins al 2021.

Sense dubte, aquest acord signat amb Team17 és un molt bon senyal, tal com explica un dels integrants d’Astral Pixel, Daniel Guzmán: “Super Magbot és el resultat de treballar amb el meu germà durant els últims dos anys. Ha estat una experiència d’autoaprenentatge en tots els sentits i estem molt feliços de comptar amb Team17 com a editora; la seva trajectòria en l’àmbit independent encaixa perfectament amb el nostre joc. Hem treballat molt per crear una proposta de plataformes refrescant”.