Nintendo ens ha agafat per sorpresa avui amb un breu Direct enfocat només a Super Mario Bros. amb motiu del seu 35è aniversari. Ja feia temps que es rumorejava, però finalment s’ha confirmat l’arribada de Super Mario 3D All-Stars per a Nintendo Switch. No obstant això, també hi hagut un reguitzell d’anuncis i productes nous de la saga que s’estrenaran progressivament fins a la primavera de 2021, des d’un videojoc competitiu en línia de supervivència fins a una nova consola portàtil retro que enamorarà els més nostàlgics. Fins i tot un Mario Kart més real que mai!

Tornen les Game & Watch

La presentació ha començat forta amb l’anunci de Game & Watch, una nova consola portàtil retro inspirada precisament en les Game & Watch originals que Nintendo va vendre durant la dècada dels anys 80. Consistien en un una petita pantalla LCD d’un sol videojoc que també actuava com a alarma i rellotge. Se’n van arribar a fer més d’una cinquantena, sumant més de 40 milions d’unitats venudes.

Aquesta nova reedició incorporarà una creueta direccional, tindrà una pantalla de cristall líquid a tot color i ens permetrà jugar al Super Mario Bros. original, al The Lost Levels i a una versió actualitzada del minijoc Game & Watch: Ball protagonitzada per Mario; s’estrenarà el 13 de novembre.

Reedició amb novetats de Super Mario 3D World

Nintendo Switch rebrà un dels pocs exclusius importants que encara conservava Wii U. Super Mario 3D World s’estrenarà amb una nova expansió anomenada Bowser’s Fury, que inclourà noves zones, nivells i mecàniques. També promet una èmfasi especial en el multijugador cooperatiu en línia. S’estrenarà el 12 de febrer de 2021, juntament amb dos nous amiibo de Mario i Peach en versió felina.

Mario vol recrear l’èxit de Tetris 99

Sembla que a Nintendo li ha agradat això de donar la volta als battle royale. Després del sorprenent Tetris 99, arriba un videojoc en lína de Super Mario Bros. en el qual competiran 35 jugadors alhora. Seguint una intefície i funcionament similars al de Tetris 99, haurem d’eliminar els nostres rivals enviant-los enemics que derrotem al nostre nivell. Hi haurà també una ruleta d’objectes i quatre patrons d’estratègia diferents per aconseguir avantatge.

Super Mario Bros. 35 arribarà el pròxim 1 d’octubre en exclusiva per als membres de Nintendo Switch Online. A més a més, tingueu en compte que només s’hi podrà jugar fins al 31 de març de 2021.

Curses de Mario Kart al menjador de casa

Aquesta mai l’haguéssim endevinat. Mario Kart Live: Home Circuit ens permetrà fer curses a casa nostra combinant la realitat augmentada amb petits cotxes teledirigits que respondran als estímuls del videojoc: accelerarà si utilitzem un turbo, frenarà si ens colpeja un objecte, etc.

Haurem de col·locar uns arcs especials per definir el traçat i personalitzar el circuit des de la Nintendo Switch. Hi haurà una espècie de mode història (on ens enfrontarem amb Bwoser i els seus sequaços) i multijugador local arcade. S’estrenarà el 16 d’octubre, de moment amb dos models de Mario i Luigi.

  • mario kart live super mario
  • mario kart live super mario

El plat fort: Super Mario 3D All-Stars

Nintendo ha confirmat els rumors que circulaven des de fa uns mesos sobre Super Mario 3D All-Stars. Aquesta nova col·lecció inclourà Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy; a banda d’uns gràfics amb més resolució, estaran optimitzats per als controls de Nintendo Switch. S’estrenarà el 18 de setembre amb una edició física, però només podreu aconseguir-lo fins a finals de març de 2021, ja que serà una producció limitada (també en digital).

Esdeveniments especials i marxandatge a dojo

Finalment, Nintendo ha anunciat un munt d’esdeveniments temàtics per a altres videojocs: mobles especials a Animal Crossing: New Horizons, un nivell a contrarellotge de Super Mario Maker 2, un festival de Splatoon 2 (a escollir entre xampinyó i estrella), un torneig en línia de Super Smash Bros. i una nova temporada de Mario Kart Tour. També s’afegirà el primer Super Mario All-Stars al catàleg de videojocs per a subscriptors de Ninttendo Switch Online.

A més a més, s’ha presentat nou marxandatge especial disponible a My Nintendo Store, com uns peluixos amb clauer, bosses de roba, samarretes, tasses, etc. No en teniu prou? Doncs recordeu que ja teniu disponible un Monopoly i diversos paquets de LEGO, incloent el d’una NES a escala natural.

super mario merch splatoon

Portàvem mesos queixant-nos de l’immobilisme de Nintendo. No sabem res de Metroid Prime 4 ni de Bayonneta 3 i seguim esperant un Direct amb totes les lletres que no fregui el ridícul com algunes de les presentacions més recents. No obstant això, només ha fet falta una mica de Super Mario i de nostàlgia per tornar-nos a omplir d’il·lusió.

Ara bé, algunes decisions com la limitació temporal de 3D All-Stars i el seu escandalós preu són gairebé una presa de pèl. Malgrat tot, no podrem evitar passar per caixa amb la majoria de productes; aquesta és la màgia de Nintendo i Super Mario.