Divendres 27 d’octubre se celebrarà l’Indie Games TRS, un nou congrés de videojocs que connectarà indústria i talent acadèmic amb tota mena de xerrades i activitats

Terrassa es prepara aquest divendres per acollir la primera edició de l’Indie Games TRS, un nou congrés de videojocs centrat en la indústria independent i que neix amb l’objectiu de posar en valor tot el teixit empresarial i el talent acadèmic de la ciutat. La jornada serà oberta a tota la ciutadania i tindrà lloc entre l’Auditori Municipal i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC, on se celebraran simultàniament activitats de tota mena, des de xerrades més especialitzades fins a un espai expositor en què podrem conèixer i jugar a videojocs terrassencs o de l’entorn del Vallès.

Les xerrades s’agruparan en funció de l’àrea temàtica i hi participaran ponents de renom i amb una àmplia trajectòria dins del sector; per exemple, coneixerem a fons casos de videojocs d’èxit amb Tatiana Delgado (Call of the Sea), Javier Ramello (Endling: Extinction is Forever) i Conrad Roset (GRIS); aprendrem sobre models de negoci amb Joan Francesc Bañó i Elena García; aprofundirem sobre el món del publishing amb Oscar Sahun; veurem la importància del màrqueting amb Deborah Rivas, Gisela Vaquero i Gina Campoy; i, finalment, Néstor Alfaro ens parlarà d’emprenedoria local.

També hi haurà un espai més aviat acadèmic i de reflexió, amb l’objectiu de transferir coneixement i establir un diàleg entre els diferents actors implicats en la cadena de valor del videojoc. Serà un simpòsium en què es tractaran més d’una desena de temàtiques, des de tendències creatives i de disseny fins a aproximacions històriques, artístiques, educatives i socials. Un parell que ens han cridat l’atenció són: Educacions de l’aprenentatge i el foment de la literatura catalana: el cas del Llibre dels fets del rei Jaume I d’Aragó com a narració hipertextual (Anna Saumell i Clàudia Raventós), o Estètiques i mecàniques dels videojocs indie: Blasphemous, de la producció local a l’èxit global (Lluís Anyó).

Finalment, i potser serà una de les activitats més atractives pel públic general, hi haurà un espai expositiu de la mà de la fira IndieDevDay, en què podrem conèixer i jugar a diversos videojocs independents locals, molts d’ells fets a Terrassa, com ara Roombattle (Dust Games), Clem (Mango Protocol), Antro (Gatera Studio) o Underworld Dreams: the False King (Drop of Pixel).

Amb aquesta iniciativa, Terrassa vol situar-se com a una de les ciutats de referència dins de la indústria catalana del videojoc: «L’Indie Games TRS reafirma la voluntat del Govern Municipal de retenir el talent i fomentar la creació d’empreses amb un perfil innovador i clarament sostenibles dins del mateix sector dels videojocs indie i també a altres sectors empresarials», assegura el regidor d’Innovació, Pep Forn.

«A Catalunya hi ha diversos estudis i produccions independents que han assolit molt reconeixement internacional, per això creiem necessari dedicar un espai de trobada entre la producció i la indústria per fer un seguiment de l’evolució d’aquest sector», afegeix el director del CITM, Carles Sora. Trobareu més informació, el programa complet i el registre per assistir-hi a la pàgina web de Terrassa Innovació.