Ja tornem a tenir ben a prop els The Game Awards, una gala de premis que reconeix els millors videojocs de l’any, impulsada pel presentador Geoff Keighley i coneguda amb el malnom dels “Oscars dels videojocs”. Com ja és habitual, se celebrarà al Microsoft Theatre de Los Angeles el 8 de desembre (per a nosaltres a l’1:30h de la matinada, així que prepara un bon cafè) i es dividirà en una trentena de categories (algunes interessants, altres no tant), coronades pel peix gros, el GOTY.

Enguany, els sis nominats a millor videojoc de l’any són força variats: God of War: Ragnarök, Elden Ring, Horizon Forbidden West, A Plague Tale: Requiem, Xenoblade Chronicles 3 i Stray. La nova aventura de Kratos és la gran favorita, mentre que, una vegada més, trobem a faltar representació d’Xbox (recordem que Halo Infinite no va entrar a l’edició de l’any passat); Nintendo, com sempre, en la seva línia i sense fer massa soroll (destaca la nominació de Pokémon Legends: Arceus a millor videojoc de rol).

game awards goty videojocs

Endling, nominació catalana i en català

Poques vegades hem pogut presumir d’un videojoc fet a casa nominat als The Game Awards (Gris va ser el primer i únic afortunat, que de fet va resultar guanyador), però mai ho havia estat cap que, a més a més, s’hi pogués jugar en català. Endling: Extinction is Forever, de l’estudi barceloní Herobeat, està nominat a la categoria “Games for Impact, curiosament la mateixa que Gris el 2019.

Endling és una aventura amb un missatge ecològic que ens posa sota la pell de l’última guineu supervivent (i les seves cries, que haurem de protegir) en un món despietat i devastat per l’acció humana. És un videojoc força entretingut i maco visualment, amb escenes ben tendres i emocionals, però que no us sorprengui si acabeu deixant caure la llagrimeta. És un dels destacats de l’any de la indústria catalana, i ara també del món amb aquesta merescuda nominació. No dubteu a votar-lo!

No hi ha dubte que els The Game Awards s’han consolidat com a premis mediàtics de referència del sector, però sempre genera polseguera: per uns, és un esdeveniment que fa valer i atorga prestigi al sector; per altres, un xou infestat de publicitat en què els premis són només l’excusa (no us direm què en pensem nosaltres, però qui no recorda aquell any que de forma exagerada, entre anuncis i tràilers a dojo, ens anunciaven molts dels videojocs guanyadors com si recitessin la llista de la compra?).

De fet, per aquesta edició s’espera l’aparició de més de 50 videojocs, siguin nous anuncis o més detalls de títols en desenvolupament. I si us ve de gust participar en la votació, no ho deixeu per última hora, que hi ha un munt de categories i algunes són difícils de decidir! Quin és el vostre GOTY de 2022?