L’estudi barceloní The Breach Studios ha presentat oficialment The Harvest, un hero-shooter ambientat en un univers de ciència-ficció que mescla mecàniques i conceptes d’altres gèneres com els MOBA i els tan de moda Battle Royale: “lluita juntament amb companys de diverses civilitzacions contra altres jugadors per prendre el control de l’univers. Defineix el teu estil de combat mentre jugues, guanyant i combinant diferents habilitats per convertir-te en l’últim esquadró en peu.

The Harvest transcorre a Origin, un planeta deshabitat que alberga les restes d’una antiga civilització que controlava la substància més preuada de tota creació: l’Essència. Aquest valuós recurs acostuma a ser inaccessible, però hi ha períodes de temps excepcionals que permeten la seva recol·lecció. Així doncs, diverses civilitzacions envien els seus millors breachers (així s’anomenen els personatges que controlarem) per participar en La Collita i lluitar per obtenir tota l’essència possible.

Encara que la proposta de joc sembli bastant comuna, el fet d’afegir mecàniques i conceptes de gèneres com els MOBA o Battle Royale li atorga una profunditat que pretén anar més enllà d’altres hero-shooters. Per exemple, no es limita només a un sistema de classes comunes i fixes, sinó que seleccionarem una configuració base del personatge i la desenvoluparem sota el nostre criteri a mesura que avança la partida, millorant unes o altres habilitats i estadístiques.

A més a més, el control de diverses zones clau del mapa ens permetrà obtenir els recursos necessaris per actualitzar constantment el nostre personatge i aconseguir l’avantatge sobre els altres esquadrons; l’estratègia i el treball en equip seran decisius.

The Harvest

The Harvest, encara en desenvolupament, entrarà aquest any en fase d’accés anticipat (Steam) a preu reduït i s’estrenarà definitivament el 2021. També comptarà amb una botiga in-game per aconseguir articles com skins o emoticones pels personatges. És difícil destacar actualment dins d’aquest segment de mercat, ja que el gènere s’ha saturat de tants llançaments similars i n’hi ha grans exponents F2P. No obstant això, The Breach Studios, fundat el 2018 per un equip veterà i amb llargs recorreguts d’èxit dins de la indústria, confia que podrà desmarcar-se’n i fer-s’hi un lloc.