Després de patir diversos endarreriments, per fi s’apropa el dia en què podrem jugar The Last of Us 2, la segona part del videojoc que va tancar amb matrícula d’honor la setena generació de videoconsoles i va deixar Playstation en una posició quasi immillorable de cara a la següent. Per anar entrant en calor, fa una estona s’ha emès un nou State Of Play destinat en exclusiva a The Last of Us 2. Naughty Dog ens ha presentat un bon fragment de gameplay inèdit i ens ha explicat una mica més sobre la història i la jugabilitat, tal com Sucker Punch va fer amb Ghost of Tsushima fa uns dies.

The Last of Us 2 transcorre uns quants anys després dels successos de la primera entrega. Ens situem al vell mig de Jackson Wyoming, un poblat on conviu confinada una petita comunitat de supervivents. L’Ellie s’hi troba còmode, pot descansar de les penúries viscudes i sembla que per fi troba una mica de tranquil·litat. No obstant això, una nova calamitat envaeix, altera i frena aquesta nova vida de la nostra protagonista. L’Ellie no ho deixarà passar així com així i buscarà venjança per tot allò que ha perdut; una nova lluita que tornarem a viure intensament fins al final del videojoc.

Si us fixeu en la presentació, de seguida veureu l’acurat treball que ha dut a terme l’estudi. Cada una de les animacions estan perfilades amb un realisme esglaiador; l’apartat tècnic i artístic és sublim. Tant és així que en alguns moments fins i tot podeu arribar a confondre l’acció del videojoc amb una pel·lícula. Com no podia ser d’una altra manera, el so i l’ambientació no es queda enrere: podreu escoltar com la suau brisa us acaricia mentre cavalqueu amb el vostre cavall abans de lluitar en una batalla ferotge.

L’estudi ha volgut posar èmfasi que hi haurà un grau més alt d’exploració. Per exemple, podrem conduir una llanxa per arribar a zones inundades. També hi haurà un bon grapat d’elements col·leccionables que ens convidaran repassar amb detall tots els territoris, els quals seran més interactius i sucosos. Finalment, han destacat que hi haurà més possibilitats de personalització d’armes i equipament, tot assegurant que només hem vist una petita part de totes les novetats que ens han preparat.

Tal com va ocórrer amb la presentació sobre Ghost of Tsushima, aquest nou State of Play ens ha tornat a deixar amb la mel als llavis. Tot apunta que The Last of Us 2 estarà al podi de la història del videojoc. Sense dubte, serà una bona recompensa després d’haver-nos mossegat les ungles amb cada endarreriment que s’anunciava. Afortunadament, s’estrenarà amb tota seguretat el 19 de Juny.