Els amants del terror estem darrerament d’enhorabona. Després de l’anunci de Resident Evil Village, ara és el torn de Red Barrel Games, el qual ens té preparada una nova dosi de terror amb The Outlast Trials, aquesta vegada en format cooperatiu. L’empresa Canadenca ja va debutar amb èxit l’any 2013 amb el primer Outlast. Una sorpresa per a tots els aficionats del terror que va tenir aviat una expansió amb The Whistleblower (2014) i una segona part el 2017 amb Outlast 2.

La desenvolupadora Canadenca sembla que va per feina i no és per a menys, ja que el primer Outlast va ser lloat per la crítica gràcies a la sensació d’indefensió i terror psicològic que arribava a transmetre sent un survival horror, un gènere que semblava ple de tòpics i recursos molt grapejats. L’encert de no deixar-nos portar una arma i d’haver d’anar enregistrant-ho tot en una càmera que de passada ens servia per a veure en la foscor (amb unes piles que duraven ben poc), ens va fer passar més d’una nit de cagarel·la a molts de nosaltres dins de les seves instal·lacions psiquiàtriques.

the outlast trials

La segona part s’allunyava del manicomi per a dur-nos a un poble remot d’Arizona a investigar la mort d’una jove embarassada. Novament, amb les mans nues i encarnant el paper de periodistes ens veuríem en un merder de dimensions sectàries. Un joc al qual se li veien les costures en jugar amb entorns oberts, però que va saber portar-nos una vegada més a un món de terror i crueltat que sovint feia que ens suessin les mans fins a llençar literalment el comandament per la finestra i apagar el televisor. Una proposta que va saber comprendre els mecanismes de captació de les sectes i que ho va traduir magistralment al llenguatge audiovisual del videojoc com no s’havia fet fins aleshores.

Però ara és l’hora de parlar de la seva nova proposta, The Outlast Trials. Aquesta vegada, ens situem en plena guerra freda entre els Estats Units i la Unió Soviètica. Són poques les coses que de moment s’han desvetllat del títol més enllà que estarem en mans de la Murkof Corporation, una vella coneguda nostra, de la qual serem els conillets d’índies. Una altra excusa perquè Red Barrels Games torni a posar sobre la taula la seva particular visió quant als jocs de terror a través d’un seguit de proves que haurem de superar per escapolir-nos, sigui en sol·litari o en cooperatiu de fins a 4 jugadors. Un malson que segons els seus creadors ens conduirà a “un món de desconfiança, por i violència, on la vostra moral serà desafiada, posarà a prova la vostra resistència, i el vostre enteniment serà esclafat”.

Al PC Gaming Show hem pogut gaudir del seu primer tràiler, el qual deixa palès que l’estètica seguira en la línia del món d’Outlast, malgrat que no sigui una seqüela directa dels primers dos jocs. Aquesta vegada, l’eix central serà el format cooperatiu, fet que l’allunya encara més del que ja havíem vist a la companyia de les botes vermelles. Sigui com sigui, tenim moltes ganes de saber-ne més; si tot va bé, s’estrenarà el 2021 a Xbox One, PC i PS4, encara que és lògic pensar que podria veure la llum també a consoles de nova generació. Ara toca esperar… Quines ganes!