La distribuïdora internacional THQ Nordic ha anunciat que Alkimia Interactive, el seu nou estudi amb seu a Barcelona, serà l’encarregat de desenvolupar el remake del clàssic videojoc de rol Gothic. Encara que ja feia força temps que l’equip treballava sota el nom de THQ Nordic Barcelona, la companyia austríaca ha fet avui oficial la seva incorporació i ha promès que veurem els primers resultats d’aquí a uns mesos. A banda d’aquest primer projecte, Alkimia Interactive neix amb el propòsit de crear videojocs RPG de gran qualitat i esdevenir un referent dins del sector.

“La nostra ambició és convertir-nos en un dels millors punts de desenvolupament de jocs de PC i consola al sud d’Europa”, assegura el seu director, Reinhard Pollice. Gothic és una saga mítica de videojocs de rol que va debutar a PC l’any 2001 amb uns gràfics punters, una bona història i una gran diversitat de personatges, armes, animals, etc. El desembre de 2019, THQ Nordic va publicar una demo molt prematura del remake per comprovar si hi havia prou interès en el projecte; actualment té 8,500 ressenyes a Steam i l’han jugat més de 18.000 persones.

  • gothic remake
  • gothic remake

L’estudi assegura que seran tan fidels com sigui possible a l’experiència original, alhora que redissenyen el món atmosfèric del joc amb nous gràfics i unes mecàniques acuradament modernitzades. Encara no tenim cap pista sobre la data de llançament del remake de Gothic, però és possible que l’espera sigui llarga. De fet, encara hi ha oberts diversos llocs de feina d’artistes i programadors. Sempre és una bona notícia que grans companyies s’instal·lin a Catalunya; fa uns mesos ja vam rebre Smilegate i CI Games.