SAGA, SALÓ DEL GAMING, ÉS UN ESDEVENIMENT ÚNIC ON GAUDIR DEL GAMING I CONÈIXER LES ÚLTIMES NOVETATS DEL SECTOR DEL VIDEOJOC EN CATALÀ.

L’escena catalana va guanyant poc a poc força i impuls: hi ha estudis que treuen el seu joc en català, grups com els amics de CeTrencada que tradueixen un fotimer de títols al català i camps com els esports i les comunitats catalanes creixem dia a dia i aportem el nostre grenet de sorra. Faltava, però un bon expositor, un lloc en el qual ens poguèssim reunir tots plegats i compartir allò que ens apassiona.

L’any passat es van obrir les portes a un esdeveniment en el qual, per fi, l’escena catalana va rebre tot el protagonisme: la primera edició del SAGA es va celebrar a la Farga de l’Hospitalet, un esdeveniment que va reunir alguns estudis de la indústria catalana, les comunitats que creem contingut en català i un bon grapat de gent que volia posar a prova les seves habilitats a la zona de competició.

Aquest any, del dia 1 de desembre fins al diumenge dia 3, tenim una cita a la Farga un altre vegada. Enguany, el SAGA compta amb més estudis que venen a exposar el seu videojocs, moltes més activitats, un calendari competitiu molt més acurat i altres sorpreses que no us podeu perdre! No us quedeu aquí ara, continueu llegint que us ho expliquem tot fil per randa!

És ben clar que les activitats són un dels pilars fonamentals de qualsevol esdeveniment. Aquest any, el SAGA dura tres dies i, si sou d’aquelles persones que gaudiu anat d’aquí cap allà esteu d’enhorabona, teniu un fotimer de coses per fer! L’espai de la Farga està dividit en vàries zones: l’escenari, l’espai pòdcast, l’espai de tallers i exposicions i l’aula, espai dedicat a xerrades.

El divendres 1 de desembre és un dia ple d’activitats i xerrades; a la zona de l’escenari hi ha tres activitats principals: una presentació d’itineraris formatius (10:15), els premis Ludi (17:00) i els premis SAGA (20:00). A l’espai dels tallers obrim nosaltres amb la presentació del segon número de la Revista física (10:00-12:00), a continuació hi ha un Taller de retransissió a càrrec de LopezNorman44 (12:00-17:00), una xerrada que posa les bases de com crear un bon portfoli a càrrec de Gerard Martínez (17:00-18:00) i un taller de revisió de portfolis, a càrrec, també, de Gerard Martínez.

A l’espai pòdcast, hi ha un taller de retransmissió de videojocs a càrrec de Gamesports electrònics (10:00-15:00), una xerrada la qual tracta del desenvolupament de videojocs a Epitech, l’escola líder d’informàtica a Europa, a càrrec de Xavier Núñez (18:00-19:00). Finalment, a les 19:00 de la tarda hi ha una tertúlia en directe a càrrec dels companys d’Xboxers Catalans.

El dissabte és el dia perfecte per la gent que li agrada la competició i seguir al seu equip preferit. A l’escenari hi haurà competició del lol de 10:15 fins les 11:00. A continuació hi haurà una petita paradeta, els amics de Socialpoint pujaran a parlar de Top Troops, els seu nou videojoc estratègic en català.

A les 13:00 del migdia torna la competició, hi haurà partits fins les 16:00 de la tarda -acabarà amb la semifinal 2 de copa de les estrelles llop-. Un cop acabi aquest partit, a les 17:30 hi ha una taula rodona d’allò més interessant: amb l’estimada Susana Pérez com a moderadora, Ubisoft i Gameloft ens explicaran quins son els passos a seguir per eliminar les escletxes al món dels videojocs. A les 18:30 tenim el concurs de cosplay que organitzen els companys i companyes de Gaming Bcn

A l’espai pòdcast enceta el dia l’equip de Contingut descarregable amb un pòdcast en directe (11:30), a les 12:45 tenim un altre xerrada de caire empresarial titulat Visió 360: aprenentatges amb technical artists & co-founder i Game Designer. En tercer lloc, a les 14:00 hi ha els amics de Nintenhype que ens diran a què pots jugar en català a la Nintendo Switch. Seguidament, hi ha pòdcasts en directe de la Frikoteca (16:15), Freaks & Bits (17:30) i el de Joc Creuat a les (18:45).

A l’espai tallers tenim xerrades i exposicions de tot tipus: com millorar l’accessibillitat visual i cognitiva dels videojocs (10:30), conclusions dels primer congrès de la psicologia i la tecnologia aplicada a la salut (11:30), xerrant sobre serious games (12:45), Catcom especial SAGA ( 14:00), creació de videojocs per afrontar els reptes del futur (15:15), la importància dels pol·linitzadors (16:45), i una xerrada dedicada al doblatge del mon del videojoc a càrrec de Ricard Soler (17:30).

Per altra banda, a l’espai aula hi ha una sessió de mentoria per a dones de la indústria a les 10:00, a les 17:30 hi ha una xerrada basada en la creació d’un videojoc amb motor propi i a les 18:45 hi ha una xerrada centrada en el motor Godot. Finalment, a les 19:00, hi ha una xerrada a càrrec de Gisela Vaquero de JellyWorld: ‘inclusió i diversitat en el disseny de videojocs’.

El diumenge dia 3 és l’últim dia del SAGA, un dia en el que les competicions, per la seva banda es tanquen i es fan les darreres xerrades i pòdcasts. A l’escenari, de 10:30 a 13:00 del migdia hi ha les finals de la competició de League of Legends, la final de la copa Llop. A l’espai pòdcast hi trobem tres ponències: el concert a càrrec de Victormame a les 10:30, el pòdcast dels companys de Lúdica i a més, una ponència d’Eva Cruells, membre de dones Tech i Fem Bloc: ‘autodefensa contra les violències masclistes dins del món digital i els videojocs’ (11:45).

A l’espai Tallers, hi trobarem la presentació de l’equip de Curse of the sea rats: diari de navegació a càrrec de Dani del Amor, director creatiu de Petoons (10:30). Per altra banda, tenim una xerrada les 11:45 ‘la prevenció transformadora de violències masclistes digitals, a carrec de Rubén Sánchez, subdirector de sensibilització i prevenció de la secretaria de feministes. A les 15:30 hi ha una taula rodona: Git Gud: zàping i videojocs.

A l’espai Aula hi ha un taller dedicat al disseny de personatges de videojocs a càrrec de Pau Gámez de LCI Barcelona a les 10:30, una xerrada que se centrarà en l’escultura digital de personatges, per Víctor Catejón, a les 14:45 i, finalment, una xerrada dirigida per Rafel Pérez Vidal ( coordinador de cicles a Escola Pia de Granollers): ‘cal que els professionals de la indústria siguin mestres dels ensenyaments on s’aprèn a fer-ne?’

L’edició del SAGA d’enguany és un esdeveniment que no només va dirigit a les ponències, equips o membres de comunitat, també hi ha espais per gaudir dels videojocs al teu ritme! Tens a la teva disposició una zona de videoconsoles en la qual podràs jugar tant com vulguis als títols que hi haurà exposats. Per altra banda, hi haurà una zona dedicat al món retro organitzat pels amics de la Retrobarcelona, una zona que hi trobaràs consoles antigues; la NES, la Super Nintendo, Dreamcast, MegaDrive… vaja, el paradís dels més nostàlgics!

Si això no us fa el pes i la vostra natura és d’allò més competitiva, no us precupeu, la gent del SAGA també ha preparat una zona per vosaltres! La zona de l’Arena és on heu d’anar: allà s’hi celebraran totes les competicions i on estarà la zona LAN en la que hi pots participar si vols!

Com ho veus? Del dia 1 al 3 de desembre podràs saber fil per randa quina és la situació de la indústria en català i a Catalunya, assistir a xerrades, exposicions, pòdcast i ponències a de tot tipus, participar a torneigs, provar jocs actuals i retro i, per suposat, gaudir d’un munt de jocs en català dels equips que ho estan petant. No us oblideu de les comunitats, esperem que xerris amb nosaltres i amb tots els companys i companyes del sector!