Undercoders és una de les desenvolupadores del moment a Catalunya, amb un bon grapat de videojocs a les seves esquenes durant els últims anys; des d’un plataformes amazònic fins a un metroidvania protagonitzat per un ós rentador. Aquesta vegada, l’estudi barceloní ha tornat a la càrrega amb una proposta tant o més original que les anteriors, ja que es tracta d’un thriller històric amb una bona dosi de parkour. I com ja és habitual en les seves obres, s’hi pot jugar en català!

Treasures of the Aegean és una aventura amb una perspectiva històrica, ja que es basa en la misteriosa civilització minoica. Amb un estil visual inspirat en els còmics clàssics francobelgues, ens posarem sota la pell d’una parella de cercatresors, els quals hauran de descobrir els secrets i evitar la destrucció d’un regne perdut que ha quedat atrapat en un bucle temporal i està destinat a patir un cataclisme rere l’altre.

treasures of the aegean català videojoc
treasures of the aegean català videojoc
{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","mode_bx":"horizontal","slide_to_show_bx":"1","max_slide_to_show_bx":"1","slide_to_scroll_bx":"1","slide_margin_bx":"0","slide_width_bx":"0","start_slide_bx":"0","ticker_bx":"false","ticker_hover_bx":"true","height_start_bx":"false","random_start_bx":"false","caption":"false"}

En aquest nou videojoc, Undercoders mescla plataformes, trencaclosques i exploració. La jugabilitat de parkour (lliscar per pendents, escalar parets, saltar entre lianes…) i el condicionant a contrarellotge li confereixen un to d’acció frenètica, mentre que l’exploració en un món obert (dibuixat tot a mà, per cert) li dóna pausa i profunditat al component narratiu històric. Així doncs, a la vegada que busquem un tresor per descobrir els secrets del poble minoic, també haurem de vigilar i ser precisos amb els nostres moviments, ja que un error o un excés de lentitud ens pot fer caure en els bucles i haver de reiniciar.

Ara bé, també hi haurà forats temporals que podrem aprofitar per acumular informació i resoldre els trencaclosques. No sabem segur si hi ha enemics o fases de combat, però sí que sembla que hi haurà altres cercatresors rivals que intentaran allunyar-nos de les relíquies i tresors que necessitem.

Havent-hi jugat només una estona (i esperant aquesta fantàstica edició física que es posarà a la venda aviat), fa la pinta que Treasures of the Aegean és el videojoc més ambiciós d’Undercoders. A més a més, sembla que hi ha força text, així que cal valorar estigui disponible en català. De fet, pràcticament tots els videojocs que han publicat durant els últims anys (Superola, Slabwell, Superepic i Mail Mole) incorporen la nostra llengua, sent un dels estudis més compromesos en aquest aspecte.