En l’àmbit dels videojocs, sovint ens consta veure més enllà dels gèneres definits i de les tendències que funcionen al mercat, per això destaquen tant aquelles propostes que sorgeixen de premisses aparentment simples o insulses, però que desborden creativitat i passió. En aquesta línia, l’estudi malagueny Malapata ens presenta Camper Van: Make it Home, un videojoc en què l’element central és una furgoneta… Però no la conduirem pas, sinó que la camperitzarem: haurem de treure el dissenyador d’interiors que portem dins i personalitzar-la al detall com si fos casa nostra.

Amb una mescla de simulador de decoració i trencaclosques, Camper Van s’inspira clarament en Unpacking, un videojoc en què movem caixes i endrecem habitacions. Però també té un vessant narratiu que recorda a títols com Assemble with Care, en què reparem tota mena d’andròmines i antiguitats mentre coneixem les grans històries dels seus propietaris. En aquest cas, ens embarcarem en un viatge de descobriment i creixement personal mentre camperitzem i decorem la nostra furgoneta.

«Dissenya l’interior de la teva furgoneta i gestiona l’espai de forma intel·ligent per organitzar totes les teves pertinències. Personalitza-la al teu estil per crear un lloc on et sentis còmode. Explora els racons secrets i interactua amb els mobles per descobrir totes les possibilitats. Sent la satisfacció d’organitzar tots els elements del teu equipatge. Troba el lloc ideal per a cada objecte o experimenta a l’atzar».

De fet, mentre avancem en el nostre viatge desbloquejarem noves furgonetes per decorar i, a banda de l’interior, també podrem personalitzar una petita àrea exterior, depenent de les característiques del lloc on ens trobem. Així doncs, explorarem paisatges típics de la vida en furgoneta: platja, neu, bosc, penya-segat… Fins i tot ens acompanyarà una mascota que ens mostrarà «una altra forma d’estimar».

I no endrecarem ni decorarem únicament per estètica o entreteniment, sinó que els objectes i l’evolució de la furgoneta està lligada a la narrativa; la història ens parla d’un viatger que deixa enrere una vida de comoditats per experimentar una etapa nòmada, més natural i de connexió amb l’entorn.

Camper Van: Make it Home és un d’aquells videojocs que no exigeixen reptes d’habilitat ni es regeixen per puntuacions o cronòmetres, sinó que està pensat per relaxar-se i experimentar-lo d’una forma més personal. I la millor notícia és que s’estrenarà en català, entre d’altres llengües com el gallec o el basc.

Malapata Studio ha engegat una campanya de Kickstarter per finançar-ne el desenvolupament i ha superat l’objectiu mínim de recaptació en menys de 24h. Hi podeu participar fins al 5 de maig i triar entre diverses recompenses, des de la clau del joc fins a un àlbum de fotos, una càmera o una catifa.