Com ja és habitual, moltes desenvolupadores de videojocs aprofiten el dia d’enganyar, conegut arreu com l’April Fools Day (no el confongueu amb el nostre dia dels Sants Innocents), per prendre el pèl als seus seguidors amb idees ben esbojarrades. De vegades, es veu d’una hora lluny que és una broma; d’altres, no tant. En aquesta línia, l’estudi barceloní Grimorio of Games va presentar el passat primer d’abril el videojoc Whispike Survivors, un spin-off del ja conegut Sword of the Necromancer, clarament inspirant-se en Vampire Survivors i fent referència a la moda febril del gènere.

Aleshores va ser una broma, però aquesta vegada va de debò; Whispike Survivors serà una realitat i arribarà aviat a PC i consoles. Amb una estètica tirant a pixel art, es basa en la popular mecànica de joc de la supervivència d’hordes, però curiosament hi combina pinzellades dels simuladors de granja. Controlarem un dels monstres de Sword of the Necromancer i lluitarem contra altres criatures per fer-lo més fort, alhora que cuidarem la nostra granja de Whispikes per posar-los a punt per al combat.

whispike survivors videojoc en català sword of the necromancer grimorio

Sense dubte, aquesta part de gestió és la que més crida l’atenció; les criatures amb les quals podrem lluitar neixen de llavors que podrem plantar i personalitzar. D’aquesta manera, si cultivem en ranures veïnes, és possible que sorgeixin criatures híbrides que combinin les característiques de les llavors originals. Però compte, que no neixen ja preparades per anar a la guerra, sinó que les haurem de cuidar fins que siguin adultes. Suposem que hi haurà diverses variables per gestionar aquest procés… Per exemple, d’entrada sabem que hi haurà una espècie de fems per accelerar el creixement.

Alhora, si la criatura que controlem és derrotada en combat, podrem recollir la seva llavor i plantar-la per recuperar-la. També podrem aconseguir llavors que deixaran anar altres monstres o enemics que derrotem. Evidentment, no estem davant d’un projecte de gran envergadura, ja que l’estudi actualment està centrat en el desenvolupament de la seqüela Sword of the Necromancer: Revenant, però té la seva màgia, perquè es basa en els monstres de l’original i segur que hi trobem més d’una picada d’ullet.

Certament, no sabem si l’estudi ja tenia planejada aquesta estratègia des d’un bon començament (si fos així, podem dir que és una broma de la broma?). Val a dir que en el seu moment s’ho van currar força i l’anunci va agradar al públic; potser s’hi van animar en veure l’interès. Sigui com sigui, Whispike Survivors és un spin-off que pot complementar molt bé la saga principal i fer-nos més entretinguda l’espera de la seqüela. I tal com ens té acostumats l’estudi, arribarà en català a totes les plataformes.

Grimorio of Games és un estudi independent de Barcelona relativament jove, però ja ha fet parlar molt. Tant Sword of the Necromancer com la pròxima seqüela van finançar-se a través de Kickstarter i van tenir un gran suport. De fet, ambdós es troben dins dels 10 videojocs més reeixits en l’àmbit espanyol.