Com a bon pol d’atracció per al talent cultural i tecnològic, ja és habitual que a Catalunya se celebrin esdeveniments d’índole diversa: l’històric saló del manga, el Mobile World Congress o el SAGA en són bons exemples. A priori, això sembla una notícia extraordinària, però la imatge idíl·lica esdevé imperfecta si obrim la llauna del problema de la centralització de la capital. La majoria de fires o exposicions es fan a Barcelona ciutat, de manera que si ets d’alguna zona d’interior, per exemple, has begut oli.

El VAG és un esdeveniment que obria les portes de bat a bat a tot tipus de públic l’any 2019 amb la intenció de donar a conèixer la indústria del videojoc des de dins: els equips, els processos de creació o l’obertura d’espais dirigits a la comunicació i divulgació. La fira s’havia de celebrar anualment, tot i que el covid els va obligar a fer una petita aturada. Aquest any ja serà la quarta edició, i realment sembla la més ambiciosa de totes, ja que s’hi ha posat tota la carn a la graella.

Del 5 al 8 d’octubre, els assistents tindran a la seva disposició un enorme ventall d’activitats: l’exposició Nova Pantalla, una sala arcade amb una trentena de màquines per gaudir, conferències de comunicació, desenvolupament i emprenedoria, amb la participació de noms ben diversos com Sandra Mora (presidenta de l’associació cultural Video Art Game), Carles Bonet (VIOD Games/Catalunya Emprèn), Susa Pérez (creadora de contingut), Jordi Duch (professor i catedràtic de la URV), Montse Guardia (Mobile World Capital) Abraham Cózar (Chibig Studio) o Alessandro Bonfanti (Gameloft), entre altres.

«Un esdeveniment que t’aproparà al més profund del món dels videojocs i l’oci digital. Podràs veure què és el que hi ha i el que passa darrere d’aquesta indústria»

Per altra banda, hi haurà els tallers: podràs aprendre a modelar personatges desde zero, muntar un entorn virtual, crear la banda sonora d’un videojoc o configurar una màquina arcade. A més a més, et pots apuntar a l’Ideatró, un certamen en què s’haurà de crear un videojoc express en equip amb la temàtica principal del canvi climàtic i les seves conseqüències; el guanyador s’emportarà 3.000 euros!

VAG Experience 2019

Primera edició del VAG Experience

El VAG Experience ens sembla una iniciativa molt rodona. Si hi voleu anar, teniu les entrades disponibles a la seva pàgina web, a més de la informació necessària, vídeos o pòdcasts anteriors. No us ho rumieu dues vegades; pot ser una de les millors experiències de l’any relacionades amb el món del videojoc.