El Chinajoy és un congrés tecnològic que se celebra a Shanghai i que aquest any està batent rècords d’assistència, conferències i anuncis de videojocs. Normalment, aquests esdeveniments no criden gaire l’atenció als mercats o mitjans occidentals, principalment perquè els títols presentats no surten de la Xina fins passats uns mesos, estan basats en sagues força desconegudes aquí o són videojocs gacha de mòbils. Enguany, però, val la pena fixar-s’hi per diverses raons; us n’expliquem el més destacat.

Una de les grans sorpreses ha estat la presència de PlayStation, que assegurava que posaria bona part de la carn a la graella. Hi ha portat un bon grapat de videojocs interns com Gran Turismo, God of War, Horizon, Ratchet and Clank o Sackboy; i també d’estudis externs com Final Fantasy XVI, It Takes Two, The King of Fighters XV, Sand Land o Street Fighter VI.

Mitjançant el ‘China Hero Project’, un programa intern de Sony iniciat fa uns anys que busca publicar molts videojocs xinesos al mercat global, la marca ja ens va fer cinc cèntims d’alguns videojocs que ens van deixar amb la boca oberta, com Lost Soul Aside, Anno Mutationem o First. Ara, gràcies al Chinajoy 23, hem pogut veure altres projectes i videojocs molt interessants.

Com sempre ha passat al Japó, la majoria dels videojocs estan basats en la cultura antiga xinesa. Per tant, prepareu-vos per veure dracs xinesos, espases, combat marcial i tota mena de bèsties divines.

EXILEDGE – Enigmatrix

DaBa: Land of Water Scar – Dark Star

The Winds Rising – TiGames

The God Slayer- Pathea Games

Val a dir que alguns d’aquests videojocs encara estan en una fase força prematura del desenvolupament i no es preveu que s’estrenin almenys fins d’aquí dos o tres anys. En el cas de The God Slayer, de Pathea Games, ja han deixat clar que arribarà durant el 2027, així que ens tocarà esperar força temps.

«Estem desenvolupant un bon grapat de videojocs d’alta qualitat fets a casa, no tingueu dubte que SIE (Sony Intercative Entertainment) els està donant tot el suport possible. La nostra intenció és presentar videojocs d’una qualitat excel·lent que surtin directament del China Hero Project; tenim uns sis jocs que encara no s’han presentat i dels quals esperem donar-vos més informació en els pròxims mesos».

Aquestes han estat les paraules de Bao Bo, director de projecte a la Xina. Ha posat molt èmfasi en la relació dels estudis xinesos i Sony PlayStation. Ha conclòs assegurant que el que hem vist o el que es veurà aviat no és tot el que tenen i que estan enfortint encara més aquesta relació.

Si voleu més teca, l’estudi asiàtic Ultizero Games ha penjat un nou tràiler que exhibeix les possibilitats gràfiques de Lost Soul Aside i ens ensenya de prop un combat contra el que sembla ser un enemic de zona força fort. Recordem que el projecte l’està desenvolupant una sola persona des de fa un munt d’anys; es tracta, sens dubte, d’un dels títols xinesos estrella d’aquest Chinajoy i del moment.