Microsoft sap que ha d’anar a per totes aquesta generació i avui era un dels dies per donar un cop sobre la taula, sobretot després de l’acollida mixta que va tenir l’anterior presentació. Ja feia unes setmanes que sabíem que l’equip dirigit per Phil Spencer treuria múscul amb alguns dels videojocs que estan en desenvolupament, tant dels equips interns de Xbox com d’altres estudis. Aquest Xbox Games Showcase ha deixat palès que hi ha al forn un bon grapat de videojocs coent-se per l’arribada de Xbox Series X, tot i que ens hem tornat a quedar amb ganes de més.

Llums i ombres

La conferència ha durat prop d’una hora, en la qual hem vist un fotimer de videojocs que sens dubte val la pena esmentar. Per començar, Microsoft ha deixat ben clar que, gràcies a l’Smart Delivery, podrem jugar a tots els títols que tingueu a les vostres Xbox One amb millores tècniques quan donem el salt a Xbox Series X; Destiny 2, Ori And The Will Of The Wisps (que funcionarà a 4K i 120 imatges per segon), Forza Horizon 4 o Cyberpunk 2077 en són els millors exemples.

Ens sembla un servei extraordinari, però tot això ja ho sabíem d’anteriors esdeveniments, així que només ha servit per afegir una mica més de palla a la presentació, ja que entenem que la seva prioritat era donar visibilitat als nous videojocs. Un cop dit això, cal destacar que durant aquest Xbox Games Showcase s’han revelat algunes novetats interessants sobre els projectes dels seus estudis interns, però ja us avancem que d’alguns seguim sense saber-ne gaire més que el títol.

Halo Infinite

Era la carta mestre de la presentació, el cop de gràcia que Microsoft necessita. La seva franquícia més gran per fi rep un videojoc de nova generació i avui n’hem vist les primeres imatges. Encara no tenim data… Només sabem que s’estrenarà a finals d’any a Xbox One, Xbox Series X i PC.

Forza Motorsport

Es veia a venir; ja teníem ganes de veure la seva saga esportiva per excel·lència en moviment. Bé, de moviment realment poc, ja que només hem vit uns quants segons de vídeo, però almenys sabem que podrem jugar amb un nou Forza a Xbox Series X.

Fable

Per fi torna Fable, una saga que va captivar milers de jugadors i jugadores a Xbox 360. L’estudi Lionhead va tancar, però aquesta nova entrega l’està desenvolupant PlayGround Games, responsables de Forza Horizon. No en sabem pràcticament res, però aquí teniu el tràiler per deixar-vos amb la mel als llavis.

State Of Decay 3

La tercera entrega de la saga post-apocalíptica d’Xbox és a punt d’arribar a la nova generació. Sembla que hi haurà moltes novetats i que no només hi haurà zombis humanoides. No hi ha massa teca al tràiler però us en podeu fer una idea inicial.

Everwild

Rare és una companyia molt versàtil i sembla que està en un moment en què la seva imaginació no té límits. Ens ha ensenyat uns minuts del seu nou videojoc Everwild, en el qual sembla que haurem d’estar en total sintonia amb la natura.

Avowed

Obsidian és un estudi reconegut pels seus excel·lents títols de rol occidental. Avui hem vist les primeres imatges d’Avowed, el seu nou videojoc que farà esclatar una vegada més l’escena de les aventures.

As Dusk Falls

Microsoft tenia preparada alguna que altra sorpresa i una d’elles ha estat As Dusk Falls, una novel·la interactiva a càrrec de l’estudi Interior Night. Com és habitual, cada decisió que prenem serà clau dins del desenvolupament de la trama, així que haureu d’anar amb compte.

Grounded

Grounded és un videojoc del qual ja en sabíem bastant. De fet, ja hi ha disponible una demo i s’estrenarà ben aviat, el 28 de juliol. Si no el coneixíeu o en voleu saber més, la nostra companya Simmer Valenciana ens en va portar unes primeres impressions al nostre canal de YouTube.

The Medium

The Medium es va anunciar a l’anterior presentació, però avui hem conegut una mica més aquest misteriós i aterridor videojoc. Sembla que podrem alternar entre dues dimensions de manera instantània, una característica interessant que ens farà viure aquest gènere d’una altra manera.

The Gunk

Dels creadors de Steamworld arriba The Gunk, un videojoc que beu clarament d’altres títols del mateix estudi. Podrem explorar un món fantàstic en tres dimensions amb un nivell de detall extraordinari.

Balan Underoworld

Balan Underworld és un videojoc de plataformes en tres dimensions dirigit per Yuji Naka, creador de Sonic. No serà exclusiu, però l’heu de tenir en compte si us agraden els plataformes ben parits.

Aquests han estat els videojocs que Microsoft ha seleccionat per ser els representants de la nova consola i de les seves capacitats. Sobre el paper estan molt bé, però el cert és que no sabem gairebé res de cap d’ells, exceptuant els que ha porten més temps anunciats. Hi ha hagut alguna altra sorpresa, com l’arribada de Dragon Quest XI S: Definitive Edition, Phantasy Star 2 Online, Crossfire X, Stalker 2, Tell Me Why i un nou tràiler de Psychonauts 2, del qual encara no hi ha data d’estrena.

Aquest Xbox Games Showcase ha sigut una bona presentació, amb un ritme més que correcte i una bateria de videojocs atractiva, però no la titllem d’excel·lent perquè ens ha faltat veure més gameplay o detalls sobre la majoria de videojocs, sobretot els dels estudis interns com Hellblade 2 o Forza.