Microsoft ha anunciat finalment Xbox Series S, una consola de nova generació retallada quant a especificacions tècniques, però amb un preu més ajustat que Xbox Series X. Serà una opció d’entrada assequible per a tota mena d’usuaris, ja que podrem gaudir de les virtuts de la nova generació sense renúncies importants si la comparem amb la seva germana gran o altres apostes de la competència. A més a més, s’ha revelat que ambdues consoles s’estrenaran alhora el 10 de novembre, juntament amb Gear Tactics i una integració del Game Pass Ultimate amb EA Play.

Potència de nova generació a preu d’escàndol

Xbox sap que no tothom és un entès de la tecnologia i que una gran part dels usuaris no necessiten ni tenen a l’abast els mitjans per gaudir els videojocs a 8K; Xbox Series S està pensada per a la majoria de perfils, facilitant l’entrada a la nova generació gràcies a un preu molt competitiu (299 vs 499 euros).

Això sí, heu de tenir en compte que serà una consola completament digital, ja que no hi haurà lector de discs. Suposem que el disc dur intern SSD de 512 GB que portarà serà compatible amb qualsevol memòria externa, així que tampoc és un inconvenient greu tenint en compte el preu de la consola.

La resta d’especificacions tècniques, tot i que clarament són inferiors a Xbox Series X, donaran una potència, versatilitat i velocitat a l’alçada. Xbox promet 2K natius (una resolució de píxels que les pantalles de la majoria d’usuaris encara no suporten) i 4K reescalats. Així doncs, tot i que Xbox Series X assegura que arribarà als 8K, en la majoria de situacions tindrem una experiència similar.

Fixeu-vos en les dades del tuit. Microsoft assegura una latència molt baixa mentre juguem (temps que tarda la imatge a respondre les ordres del comandament), un temps de càrrega minúscul gràcies a l’SSD M2 i una taxa d’imatges per segon elevada i variable, fet que permetrà als estudis treure més suc al rendiment i millorar l’optimització.

També s’ha fet gala de l‘Smart Delivery (recordem que la retrocompatibilitat permetrà jugar a tots els jocs de passades generacions amb un millor rendiment), del Game Pass, del Project X Cloud i de la gran novetat: si ens subscrivim al Game Pass Ultimate, tindrem accés a l’EA Play sense cost addicional per gaudir de la majoria del seu catàleg de videojocs.

Opcions per donar i regalar

L’equip de Phil Spencer està oferint un munt de possibilitats a l’usuari. Per una banda, tenim tota la família de l’actual generació; per l’altre, les noves Series X o S. Ara bé, quines són les diferències entre generacions? Paga la pena gastar-se com a mínim 300 euros?

Primerament, heu de tenir en compte que gairebé tots els videojocs arribaran per les dues generacions (hi haurà excepcions com Medium). Així doncs, més enllà de la potència bruta, penso que el factor que decideixi la vostra compra és l’SSD i la velocitat de processament de la màquina.

El disc dur SSD és el component que permetrà carregar més ràpidament el sistema operatiu de la consola, navegar entre menús d’una manera molt més fluïda o reduir el temps d’espera entre pantalles a pocs segons. Encara que sembli una ximpleria, si sumem tots aquests estalvis i els multipliquem pel nombre d’interrupcions que hi ha actualment en una sessió de joc, l’experiència millora notablement.

A més a més, podrem jugar a molts videojocs de manera molt més suau gràcies a l’augment d’imatges per segon i la millora gràfica; fent retrospectiva, potser sí que val la pena fer el salt a la nova generació.

No us oblideu de tot el que ja sabem: els nous videojocs de RARE i Obsidian, el nou Halo, Project X Cloud, Game Pass Ultimate, EA Access, retrocompatibilitat amb totes les consoles Xbox anteriors i una reproducció de multimèdia a 4K.

En definitiva, Xbox Series S té un preu i unes característiques immillorables si voleu fer el salt cap a la nova generació. D’altra banda, Xbox Series X assegura complir les expectatives del públic més exigent. Sigui com sigui, encara no coneixem tots els videojocs de sortida, així que potser convé esperar una mica més si encara us ho esteu rumiant.