Els mesos previs a la sortida d’una consola sempre ens agraden, etapa de nervis i il·lusions mentre anem coneixent noves informacions a comptagotes . En aquesta línia, Microsoft ha estat últimament la protagonista; ahir tothom va tenir els ulls posats en l’Xbox Series, ja que s’ha detallat com funcionarà el seu sistema de compatibilitat amb generacions anteriors. Ja sabíem que Microsoft seguiria apostant fort pels seus serveis, però han anat un pas més enllà; Xbox Series X tindrà la millor retrocompatibilitat que hem vist mai, tant a nivell de quantitat com de qualitat.

Segons ha explicat Jason Ronald, director de gestió de programes, podrem accedir a tots els videojocs que podem jugar actualment a Xbox One i són originals de plataformes anteriors, incloent també els d’aquesta generació. Si us compreu l’Xbox One Series X tindreu al vostre abast tot el que ja hi ha disponible actualment a Xbox One de manera digital i part del catàleg de 360 o Xbox en format físic.

I això només és la punta de l’iceberg; tots aquests videojocs doblaran la seva freqüència d’imatges per segon: si un videojoc anava a 25- 30 FPS a Xbox 360 o a Xbox One, a Xbox Series X funcionarà a 60. I si algun funciona a 60, doncs a 120. A més a més, tots els podrem gaudir a 4K i amb HDR 10. Imagineu-vos jugant a títols de la primera Xbox com Doom 3 a 4K, 60 imatges per segon i HDR. Meravellós!

Nos sabem exactament quants ni quins videojocs podrem gaudir de sortida, però asseguren que són milers de jocs. Si tenim en compte que a dia d’avui ja n’hi ha un fotimer i que Microsoft assegura que n’afegiran molts més, és molt possible que estiguem davant d’una de les millors decisions que s’han pres mai dins la indústria. Us recordem que ja coneixem les especificacions tècniques de la consola, així com els seus primers videojocs anunciats. Us recomanem també donar una ullada al comunicat oficial.