Durant els últims anys, la majoria de nosaltres ens hem vist enmig d’un allau de videojocs que ens criden l’atenció i voldríem esprémer al màxim. No obstant això, el temps de la vida adulta i la nostra cartera no dóna a l’abast. Seguim jugant (o ho intentem) com quan érem petits, però és inevitable que se’ns escapi alguna joia del radar. Així doncs, obrim una nova secció on recomanarem setmanalment un videojoc que potser heu passat per alt enmig d’aquest allau.

Dit això, comencem amb Tomodachi Life, un videojoc que em va tenir enganxat a la consola força temps i al qual li guardo molta estima. Estrenat en exclusiva a Nintendo 3DS el 2013, va suposar una experiència fresca i molt, molt divertida. A grans trets, consisteix en un simulador de vida on els protagonistes som nosaltres i els nostres Mii. Curiós, oi? Doncs només és la punta de l’iceberg!

Tomodachi Life: construeix la teva llibertat

Us acabeu de traslladar a una illa deserta i teniu a la vostra disposició un apartament dins del bloc de pisos principal. Us haureu de personalitzar el vostre Mii (amb el qual podreu interactuar al més pur estil Tamagotchi, com si fos el vostre alter ego) però també podreu crear-ne d’altres o, fins i tot, importar-los de l’editor de la consola perquè vinguin a viure a l’illa i siguin coprotagonistes de la vostra partida.

Una vegada ja us hi hagueu establert, podreu fer tot allò que us surti dels nassos: crear vincles amb la resta de Mii, visitar-los al seu apartament, fer-los regals, adornar el vostre pis com més us agradi, tenir parella, etc. Les situacions són molt variades i no us les veureu venir. A més a més, segons els objectes que tingui cada Mii, farà unes accions o unes altres. Per exemple, si tenen una Wii U, jugaran a la consola; si tenen un patinet, doncs practicaran skateboarding.

Dins de l’illa (que podreu anomenar com vulgueu), hi ha diverses zones on succeiran tota mena de situacions, com la platja, la cafeteria o el parc d’atraccions. No us en diem res més; us assegurem que l’experiència serà molt més divertida si hi jugueu a cegues. En aquest cas, els somnis s’acostumen a fer realitat: vols ser una estrella del rock? T’agrada la cuina i vols ser un mestre dels fogons? Tot això i molt més t’espera a Tomodachi Life; és un pou de possibilitats.

Qui té un amic té un tresor i, si tens amor, ho tens tot. Potser la vida real us ha fotut unes quantes hòsties, però Tomodachi Life us permetrà fer una mica el que volgueu sense les conseqüències del destí. És un videojoc ideal per jugar de manera relaxada; no hi ha objectius, no hi ha pressa. Si bé és cert que no podeu controlar completament el seu transcurs, tu i el teu Mii portareu el timó de l’aventura.

Si busqueu un videojoc semblant a Animal Crossing que tingui un enfocament amb altres matisos, heu de recuperar Tomodachi Life dins del vostre radar. Us treurà un somriure cada vegada que obriu la consola. Amb moltes hores per oferir, és una perla perduda dins de l’oceà de la simulació. A més a més, estem segurs que d’aquí uns anys serà bastant més difícil i preuat d’aconseguir. Ara és el moment!