‘Curse of the Sea Rats’ ja inclou textos i subtítols en català, però aviat també podrem sentir les veus en la nostra llengua, que fins ara només estaven disponibles en anglès

Aquest any ha estat especialment dolç quant al creixement de la presència del català en el sector dels videojocs, però l’estudi barceloní Petoons hi ha volgut posar la cirereta i ha anunciat en primícia al saló del gaming SAGA que el seu videojoc principal, ‘Curse of the Sea Rats’, inclourà ben aviat doblatge en català, que fins ara només estava disponible en anglès.

Així doncs, serà un dels primers videojocs publicats a PC i consoles a incloure veus en la nostra llengua amb un doblatge de nivell professional (amb el permís del venerat ‘Etherborn’, que segurament va ser el pioner). Ja es va estrenar l’abril passat amb els textos i subtítols en català, però l’estudi no tenia prou capacitat per afrontar l’elevat cost del doblatge, tenint en compte que és una empresa independent.

«Fer el videojoc completament en la nostra llengua era una il·lusió que teníem i per fi fem el nostre somni realitat. Amb el publisher només vam poder fer les veus en anglès, però finalment les podrem tenir en català. A més a més, les gravarem amb Sony Lab, una empresa experta en el doblatge de veus», ha explicat el director i cofundador de l’estudi, Sergio García.

Definit per ells mateixos com a ratoidvania, ‘Curse of the Sea Rats’ és un videojoc d’aventures, plataformes i exploració laberíntica que combina animacions tradicionals dibuixades a mà amb escenaris en 3D. Ens narra el viatge de quatre presoners de l’Imperi Britànic, que han acabat transformats en ratolins per culpa de l’encanteri d’una bruixa pirata. Per tornar a la normalitat, hauran de descobrir els secrets de la costa irlandesa i enfrontar-se a tota mena d’enemics.

curse of the sea rats català doblatge petoons saga

Petoons sempre ha sigut una desenvolupadora compromesa amb la llengua. El seu videojoc anterior, Petoons Party, també es va estrenar amb els textos traduïts, i és una de les poques que utilitza sovint el català a les xarxes socials. És un exemple per a altres estudis locals que encara no han fet aquest pas.