Larian Studios, desenvolupadora belga coneguda per Baldur’s Gate 3 i l’univers de videojocs Divinity, ha triat Barcelona per obrir la seva setena oficina. Aquesta nova divisió estarà formada principalment per membres de l’editora catalana Blitworks. Salvant les distàncies, es tracta d’un moviment semblant al d’un estudi que s’integra a una matriu, com Insomniac a PlayStation o Obsidian a Xbox; treballarà pels seus projectes, però mantindrà la marca pròpia i la seva activitat independent.

De fet, la relació de Blitworks amb Larian Studios ja ve de lluny; fa un parell d’anys van dur a terme el port de Divinity: Original Sin II per a Nintendo Switch: “Després de portar la majoria dels millors indies a consoles, adaptar DOS2 a Nintendo Switch va ser un dels encàrrecs més difícils que hem tingut mai, però treballar amb Larian va ser molt fàcil i ens vam sentir com a casa. Sense saber-ho, va ser l’inici d’una llarga relació”, explica un dels cofundadors, Tony Cabello.

Sense fer massa soroll, Blitworks s’ha convertit en un dels pesos pesants del sector a Catalunya, amb un currículum de versions per emmarcar: Super Meat Boy, They Are Billions, FEZ, Don’t Starve, Darkest Dungeon, Crypt of the Necrodancer, Streets of Rage 4, entre altres. També ha codesenvolupat Spelunky 2, al qual es pot jugar en català! Sense cap mena de dubte, Larian Studios ha fet un bon fitxatge.

Així doncs, Larian Barcelona segueix els passos d’altres companyies de referència que s’han establert fa poc a la ciutat, com IO Interactive, THQ Nordic, Smilegate o Paradox Interactive. Quina serà la pròxima?