Enguany no serà un any habitual, ans al contrari del que ja estàvem acostumats, no hi haurà conferències de videojocs en les que es pugui participar presencialment. Si bé és cert que alguns esdeveniments ja havien vist desdibuixades les seves programacions amb la fuga de companyies com Sony de l’E3 per segon any consecutiu, ara la indústria ha hagut d’adaptar-se a la situació d’emergència sanitària que està comportant la Covid-19. No hi haurà E3, però no volem que us perdeu cap ni una de les alternatives que la indústria del videojoc ens té preparades, així que us oferim un breu recull de totes les conferències que tindran lloc aquest estiu de forma virtual.

Summer Game Fest

Es tracta d’un portal en què s’agrupen diferents esdeveniments, xerrades, conferències de companyies i presentacions de videojocs. Hi col·laboren empreses com Activision, 2K, Bandai Namco, Bethesda, Bungie, Blizzard, EA, CD Projekt, Digital Extremes, PlayStation, Warner Bros., Xbox, Steam, Square Enix, Riot Games i Privat division. L’esdeveniment tindrà lloc des del maig fins a l’agost; a la seva pàgina web trobareu les conferències que hi haurà cada mes i us podreu registrar per mantenir-vos informats.

Steam Game Festival

Tindrà lloc a la plataforma Steam de Valve del 6 al 22 de juny. El principal atractiu és que Valve no només promet conferències de les desenvolupadores parlant de les pròximes estrenes, sinó també poder jugar-les via demos gratuïtes. És una proposta ben interessant que no hem de deixar passar.

EA Play Live

Electronic Arts farà el seu propi esdeveniment també de forma digital el 18 de juny. És probable que es puguin veure en acció els videojocs en els quals estan treballant actualment, pròximes estrenes i contingut de la comunitat, tal com indiquen a la seva pàgina web.

Day of the Devs

IAM8BIT i DOUBLE FINE, ambdues empreses californianes dedicades al món del videojoc, cinema, música i moda, proposen dos dies de conferències; la primera el 22 de juny i l’altre el 20 de juliol. Hi trobarem propostes ben interessants enfocades al mercat indie. Més informació a la seva pàgina web.

New Game Plus Expo

Aquest és un altre esdeveniment col·lectiu que agrupa una part important de desenvolupadors del país de sol naixent com Koei Tecmo, SEGA, Atlus, SNK, Arc System Works, entre d’altres. Se celebrarà el 23 de juny a través de les xarxes socials. Teniu el llistat d’estudis participants a la seva pàgina web.

BitSummit Gaiden

Fixada pels dies 27 i 28 de juny, la BitSummit Gaiden tradicionalment ha tingut lloc a Kyoto, però enguany es suma a la proposta via streaming. Hi podrem trobar demostracions de videojocs i presentacions d’estrenes de fins a 80 desenvolupadores indie japoneses.

Xbox Game Studios Anywhere

És l’hora dels estudis first party de Microsoft. Durant el mes de juliol, amb data encara per determinar, podrem saber més sobre els videojocs que preparen els estudis interns de Microsoft. S’espera un esdeveniment similar al de Valve; presentacions, videojocs nous, informació de la companyia i potser demos per provar alguns títols que s’estrenaran aviat.

Gamelab Barcelona Live

El congrés de videojocs i oci interactiu de la capital catalana se celebrarà digitalment del 23 al 25 de juny. Aquest és un esdeveniment d’especial interès pels debats, xerrades, tallers i networking que es generen al voltant del sector i els professionals de la indústria. Enguany hi podrem trobar personalitats importants com Shawn Layden, Ian Dallas, Richard Lemarchand, entre moltes altres. Podeu ampliar informació amb la notícia que li vam dedicar fa uns dies.

Gamescom (Opening Night Live)

La conferència alemanya ha anat guanyant-se un lloc entre les conferències més importants del món. Enguany ens proposa un esdeveniment de tres dies també en format virtual que donarà el tret de sortida el 27 d’agost. Promet grans estrenes, sorpreses i ampliar informació de títols importants que ja estem esperant. A la seva pàgina web podeu consultar els diversos formats de presentació que oferirà.

Què en sabem de Sony?

Com ja us vam informar, Sony es desmarca per segon any de l’E3, donant a entendre que pren un camí similar al d’altres companyies com Nintendo, que destinen esdeveniments especials dins dels seus mitjans de comunicació per presentar les seves novetats.

De moment, s’ha confirmat una presentació centrada en PlayStation 5 i els seus primers videojocs que s’emetrà ben aviat, l’11 de juny. No obstant això, és molt probable que planegin un altre esdeveniment cap a mitjans o finals de d’estiu per mantenir la competència amb Microsoft i Nintendo.


Aquestes són les conferències de videojocs que us poden resultar d’interès per a l’estiu. Gràcies a l’esforç que les companyies estan dipositant en apropar les conferències al públic, aquest pot ser el primer any en què la majoria d’aficionats puguem gaudir a la nostra llar de les estrenes que fins ara només veiem mentre uns pocs afortunats les jugaven als seus canals de Youtube. Aquest serà un any atípic, però esperem poder celebrar-lo plegats als comandaments de les nostres consoles i ordinadors.